FİRMA KATALOĞU
FİRMA KATALOĞU
FİRMA KATALOĞU

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

  • Anasayfa
  • Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası
Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort

EOS Hijyen Sağlık

EOS HİJYEN İŞLETMECİLİĞİ TESİS HİZMETLERİ SAĞLIK İNŞAAT SERVİS VE MÜHENDİSLİK ANONİM ŞİRKETİ

 KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI  VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

 BÖLÜM 1 – GİRİŞ

  • GİRİŞ

             Eos Hijyen İşletmeciliği Tesis Hizmetleri Sağlık İnşaat Servis ve Mühendislik Anonim Şirketi (‘Şirket’) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesi ve korunmasına azami önem veriyor ve tüm planlama ve faaliyetlerimizde bu özenle hareket ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre, herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bir Anayasal hak olan kişisel verilerin korunması konusunda, Şirket, işbu Politika ile yönetilen; Çalışanlar’ın, Çalışan Adayları’nın, Şirket Hissedarları’nın, Şirket Yetkilileri’nin, Ziyaretçiler’inin, İşbirliği İçinde Olduğu Kurumların Çalışanları, Hissedarları ve Yetkilileri’nin ve Üçüncü Kişi’lerin kişisel verilerinin korunmasına gerekli özeni göstermekte ve bunu bir şirket politikası haline getirmektedir.

Bu kapsamda, ilgili mevzuat gereğince işlenen kişisel verilerin korunması için Şirket tarafından gereken idari ve teknik tedbirler alınmaktadır.

Bu Politika’da kişisel verilerin işlenmesinde Şirket’in benimsediği ve aşağıda sıralanan temel ilkelere ilişkin detaylı açıklamalarda bulunulacaktır:

  • Kişisel verileri hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işleme, Kişisel verileri doğru ve gerektiğinde güncel tutma,
  • Kişisel verileri belirli, açık ve meşru amaçlar için işleme,
  • Kişisel verileri işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü işleme,
  • Kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etme,
  • Kişisel veri sahiplerini aydınlatma ve bilgilendirme,
  • Kişisel veri sahiplerinin haklarını kullanması için gerekli sistemi kurma, Kişisel verilerin muhafazasında gerekli tedbirleri alma,
  • Kişisel verilerin işleme amacının gereklilikleri doğrultusunda üçüncü kişilere aktarılmasında, ilgili mevzuata ve KVK Kurulu düzenlemelerine uygun davranma,
  • Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesine ve korunmasına gerekli hassasiyeti gösterme.

 

  • POLİTİKANIN AMACI

             Bu Politika’nın temel amacı, Şirket tarafından hukuka ve Kanun’ a uygun bir biçimde yürütülen kişisel veri işleme faaliyeti ve kişisel verilerin korunmasına yönelik benimsenen sistemler konusunda açıklamalarda bulunmak ve bu kapsamda Çalışanlar’ımız, Çalışan Adayları’mız, Şirket Hissedarları, Şirket Yetkilileri, Ziyaretçi’lerimiz, İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları, Hissedarları ve Yetkilileri ile Üçüncü Kişi’ler başta olmak üzere kişisel verileri Şirketimiz tarafından işlenen kişileri bilgilendirilerek şeffaflığı sağlamaktır.

Bu şekilde Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen kişisel verilerin işlenmesi ve korunması faaliyetlerinde mevzuata tam uyumun sağlanması ve kişisel veri sahiplerinin kişisel verilere dair mevzuattan kaynaklanan tüm haklarının korunması hedeflenmektedir.

  • POLİTİKANIN KAPSAMI VE KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİ 

Bu Politika; Çalışanlar’ımızın, Çalışan Adayları’mızın, Şirket Hissedarları’nın, Şirket Yetkilileri’nin, Ziyaretçi’lerimizin, İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları’nın, Hissedarları’nın, Yetkilileri’nin ve Üçüncü Kişi’lerin otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen tüm kişisel verilerine ilişkindir.

Bu kapsamda işbu Politika kapsamındaki kişisel veri sahipleri aşağıdaki gibidir:

Şirket Paydaşı : Şirket’in Paydaşı gerçek kişilerdir.
Şirket Gerçek Kişi İş Ortağı : Şirket’in her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu gerçek kişilerdir.
Şirket İş Ortaklarının Paydaşı, Yetkilisi, Çalışanı : Şirket’in her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu gerçek ve tüzel kişilerin  (iş ortağı,  tedarikçi gibi)  çalışanları, Paydaşları ve yetkilileri dâhil olmak üzere,  tüm gerçek kişilerdir.
Şirket Yetkilisi : Şirket’in yönetim kurulu üyesi ve diğer yetkili gerçek kişilerdir.
Çalışan Adayı : Şirket’e herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da özgeçmiş ve ilgili bilgilerini Şirket’in incelemesine açmış olan gerçek kişilerdir.
Şirket Müşterisi : Şirket ile herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın Şirket’in sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan gerçek kişilerdir.
Grup Şirket Müşterisi : Şirket’in Grup Şirketleri ile herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın Şirket Grup Şirketleri’nin sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan gerçek kişilerdir.
Potansiyel Müşteri : Şirket’in ürün ve hizmetlerini kullanma talebinde veya ilgisinde bulunmuş veya bu ilgiye sahip olabileceği ticari teamül ve dürüstlük kurallarına uygun olarak değerlendirilmiş gerçek kişilerdir.
Ziyaretçi : Şirket’in sahip olduğu fiziksel yerleşkelere çeşitli amaçlarla giren veya internet sitelerini herhangi bir amaç ile ziyaret eden tüm gerçek kişilerdir.
Üçüncü Kişi : Şirket Çalışanları için hazırlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası kapsamına ve bu Politikada herhangi bir kişisel veri sahibi kategorisine girmeyen diğer gerçek kişilerdir.

 

  • POLİTİKA’NIN VE İLGİLİ MEVZUATIN UYGULANMASI

             Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması konusunda yürürlükte bulunan ilgili kanuni düzenlemeler öncelikle uygulama alanı bulacaktır. Yürürlükte bulunan mevzuat ve Politika arasında uyumsuzluk bulunması durumunda, Şirket yürürlükteki mevzuatın uygulama alanı bulacağını kabul etmektedir.

Politika, ilgili mevzuat tarafından ortaya konulan kuralların Şirket uygulamaları kapsamında somutlaştırılarak düzenlenmesinden oluşturulmuştur. Şirket, KVK Kanunu’nda öngörülen yürürlük sürelerine uygun hareket etmek üzere gerekli sistem ve hazırlıklarını yürütmektedir.

  • POLİTİKA’NIN YÜRÜRLÜĞÜ

             Şirket tarafından düzenlenerek 12.11.2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Politika Şirket’in internet sitesinde (www.eoshijyen.com) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.

BÖLÜM  2 – KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Şirket, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, işlemekte olduğu kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve verilerin muhafazasını sağlamak için uygun güvenlik düzeyini sağlamaya yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almakta, bu kapsamda gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmaktadır.

2.1.     KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

2.1.1.  Kişisel Verilerin Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak için Alınan Teknik ve İdari Tedbirler

Şirket, kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini sağlamak için, teknolojik imkânlar ve uygulama maliyetine göre teknik ve idari tedbirler almaktadır.

  • Kişisel Verilerin Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak için Alınan Teknik Tedbirler

Şirket tarafından kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini sağlamak için alınan başlıca teknik tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:

  • Şirket bünyesinde gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri kurulan teknik sistemlerle denetlenmektedir.
  • Alınan teknik önlemler periyodik olarak iç denetim mekanizması gereği ilgilisine raporlanmaktadır.
  • Teknik konularda bilgili personel istihdam edilmektedir.

 

  • Kişisel Verilerin Hukuka Uygun İşlenmesini Sağlamak için Alınan İdari Tedbirler

Şirket tarafından kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini sağlamak için alınan başlıca idari tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:

  • Çalışanlar, kişisel verilerin korunması hukuku ve kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesi konusunda bilgilendirilmekte ve eğitilmektedir.
  • Şirket’in iş birimlerinin yürütmekte olduğu kişisel veri işleme faaliyetleri; bu faaliyetlerin KVK Kanunu’nun aradığı kişisel veri işleme şartlarına uygunluğun sağlanması için yerine getirilecek olan gereklilikler her bir iş birimi ve yürütmekte olduğu detay faaliyet özelinde belirlenmektedir.
  • İş birimi bazında belirlenen hukuksal uyum gerekliliklerinin sağlanması için ilgili iş birimleri özelinde farkındalık yaratılmakta ve uygulama kuralları belirlenmekte; bu hususların denetimini ve uygulamanın sürekliliğini sağlamak için gerekli idari tedbirler şirket içi politikalar ve eğitimler yoluyla hayata geçirilmektedir.
  • Şirket ile çalışanlar arasındaki hukuki ilişkiyi yöneten sözleşme ve belgelere, Şirket’in talimatları ve kanunla getirilen istisnalar dışında, kişisel verileri işlememe, ifşa etmeme ve kullanmama yükümlülüğü getiren kayıtlar konulmakta ve bu konuda çalışanların farkındalığı yaratılmakta ve denetimler yürütülmektedir.

2.1.2.  Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Erişimini Engellemek için Alınan Teknik ve İdari Tedbirler

Şirket, kişisel verilerin tedbirsizlikle veya yetkisiz olarak açıklanmasını, erişimini, aktarılmasını veya başka şekillerdeki tüm hukuka aykırı erişimi önlemek için korunacak verinin niteliği, teknolojik imkânlar ve uygulama maliyetine göre teknik ve idari tedbirler almaktadır.

  • Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Erişimini Engellemek için Alınan Teknik Tedbirler

Şirket tarafından kişisel verilerin hukuka aykırı erişimini engellemek için alınan başlıca teknik tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:

  • Teknolojideki gelişmelere uygun teknik önlemler alınmakta, alınan önlemler güncellenmekte ve yenilenmektedir.
  • İş birimi bazında belirlenen hukuksal uyum gerekliliklerine uygun olarak erişim ve yetkilendirme teknik çözümleri devreye alınmaktadır.
  • Erişim yetkileri sınırlandırılmakta, yetkiler düzenli olarak gözden geçirilmektedir.
  • Alınan teknik önlemler periyodik olarak iç denetim mekanizması gereği ilgilisine raporlanmakta, risk teşkil eden hususlar yeniden değerlendirilerek gerekli teknolojik çözüm üretilmektedir.
  • Virüs koruma sistemleri ve güvenlik duvarlarını içeren yazılımlar ve donanımlar kurulmaktadır.
  • Teknik konularda bilgili personel istihdam edilmektedir.

 

  • Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Erişimini Engellemek için Alınan İdari Tedbirler

Şirket tarafından kişisel verilerin hukuka aykırı erişimini engellemek için alınan başlıca idari tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:

  • Çalışanlar, kişisel verilere hukuka aykırı erişimi engellemek için alınacak teknik tedbirler konusunda eğitilmektedir
  • İş birimi bazında kişisel veri işlenmesi hukuksal uyum gerekliliklerine uygun olarak şirket içinde kişisel verilere erişim ve yetkilendirme süreçleri tasarlanmakta ve uygulanmaktadır.
  • Çalışanlar, öğrendikleri kişisel verileri KVK Kanunu hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamayacağı ve işleme amacı dışında kullanamayacağı ve bu yükümlülüğün görevden ayrılmalarından sonra da devam edeceği konusunda bilgilendirilmekte ve gereğinde bu doğrultuda kendilerinden gerekli taahhütler alınmaktadır.
  • Şirket tarafından kişisel verilerin hukuka uygun olarak aktarıldığı kişiler ile akdedilen sözleşmelere; kişisel verilerin aktarıldığı kişilerin, kişisel verilerin korunması amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerini alacağına ve kendi kuruluşlarında bu tedbirlere uyulmasını sağlayacağına ilişkin hükümler eklenmektedir.

2.1.3.  Kişisel Verilerin Güvenli Ortamlarda Saklanması

Şirket, kişisel verilerin güvenli ortamlarda saklanması ve hukuka aykırı amaçlarla yok edilmesini, kaybolmasını veya değiştirilmesini önlemek için teknolojik imkânlar ve uygulama maliyetine göre gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

  • Kişisel Verilerin Güvenli Ortamlarda Saklanması için Alınan Teknik Tedbirler

Şirket tarafından kişisel verilerin güvenli ortamlarda saklanması için alınan başlıca teknik tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:

  • Kişisel verilerin güvenli ortamlarda saklanması için teknolojik gelişmelere uygun sistemler kullanılmaktadır.
  • Teknik konularda uzman personel istihdam edilmektedir.
  • Saklanma alanlarına yönelik teknik güvenlik sistemleri kurulmakta, alınan teknik önlemler periyodik olarak iç denetim mekanizması gereği ilgilisine raporlanmakta, risk teşkil eden hususlar yeniden değerlendirilerek gerekli teknolojik çözüm üretilmektedir.
  • Kişisel verilerin güvenli bir biçimde saklanmasını sağlamak için hukuka uygun bir biçimde yedekleme programları kullanılmaktadır.
  • Kişisel verilerin bulunduğu veri depolama alanlarına erişimler loglanarak uygunsuz erişimler veya erişim denemeleri ilgililere anlık olarak iletilmektedir.

 

  • Kişisel Verilerin Güvenli Ortamlarda Saklanması için Alınan İdari Tedbirler Şirket tarafından kişisel verilerin güvenli ortamlarda saklanması için alınan başlıca idari tedbirler aşağıda sıralanmaktadır:
  • Çalışanlar, kişisel verilerin güvenli bir biçimde saklanmasını sağlamak konusunda eğitilmektedirler.
  • Şirket tarafından kişisel verilerin saklanması konusunda teknik gereklilikler sebebiyle dışarıdan bir hizmet alınması durumunda, kişisel verilerin hukuka uygun olarak aktarıldığı ilgili firmalar ile akdedilen sözleşmelere; kişisel verilerin aktarıldığı kişilerin, kişisel verilerin korunması amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerini alacağına ve kendi kuruluşlarında bu tedbirlere uyulmasını sağlanacağına ilişkin hükümlere yer verilmektedir.

2.1.4.  Kişisel Verilerin Korunması Konusunda Alınan Tedbirlerin Denetimi

Şirket, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, kendi bünyesinde gerekli denetimleri yapmakta veya yaptırmaktadır. Bu denetim sonuçları Şirket’in iç işleyişi kapsamında konu ile ilgili bölüme raporlanmakta ve alınan tedbirlerin iyileştirilmesi için gerekli faaliyetler yürütülmektedir.

2.1.5.  Kişisel Verilerin Yetkisiz Bir Şekilde İfşası Durumunda Alınacak Tedbirler

Şirket, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak işlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde bu durumu en kısa sürede ilgili kişisel veri sahibine ve KVK Kurulu’na bildirilmesini sağlayan sistemi yürütmektedir.

KVK Kurulu tarafından gerek görülmesi halinde, bu durum, KVK Kurulu’nun internet sitesinde veya başka bir yöntemle ilan edilebilecektir.

2.2.   VERİ SAHİBİNİN HAKLARININ GÖZETİLMESİ; BU HAKLARI ŞİRKETİMİZE İLETECEĞİ KANALLARIN YARATILMASI VE VERİ SAHİPLERİNİN TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ

 

Şirket, kişisel veri sahiplerinin haklarının değerlendirilmesi ve kişisel veri sahiplerine gereken bilgilendirmenin yapılması için KVK Kanunu’nun 13. maddesine uygun olarak gerekli kanalları, iç işleyişi, idari ve teknik düzenlemeleri yürütmektedir.

Veri sahiplerinin hakları ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 9. Bölümünde yer verilmiştir.

2.3.   ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

KVK Kanunu ile birtakım kişisel verilere hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski nedeniyle özel önem atfedilmiştir. Bu veriler; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir.

Şirket tarafından, KVK Kanunu ile “özel nitelikli” olarak belirlenen ve hukuka uygun olarak işlenen özel nitelikli kişisel verilerin korunmasında hassasiyetle davranılmaktadır. Bu kapsamda, Şirket tarafından, kişisel verilerin korunması için alınan teknik ve idari tedbirler, özel nitelikli kişisel veriler bakımından özenle uygulanmakta ve Şirket bünyesinde gerekli denetimler sağlanmaktadır. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 3. Bölümünde yer verilmiştir.

2.4.   İŞ ORTAKLARI VE TEDARİKÇİLER’İN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ KONUSUNDAKİ FARKINDALIKLARININ ARTTIRILMASI VE DENETİMİ

Şirket kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemeye, verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemeye ve verilerin muhafazasını sağlamaya yönelik farkındalığın artırılması için İş Ortakları’na ve Tedarikçi’lerine eğitimler düzenlenmesini sağlamaktadır.

Şirket’in İş Ortakları’na ve Tedarikçileri’ne yönelik yürütülen eğitimler periyodik olarak tekrarlanmakta, İş Ortakları’nın ve Tedarikçileri’nin mevcut çalışanlarının ve iş birimi bünyesine yeni dahil olmuş çalışanların kişisel verilerin korunması konusunda farkındalığın oluşması için gerekli sistemler kurulmakta konuya ilişkin ihtiyaç duyulması halinde profesyonel kişiler ile çalışılmaktadır.

Şirket’in İş Ortakları’nın ve Tedarikçileri’nin kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik yürütülen eğitim sonuçları Şirket’e raporlanmaktadır. Şirket bu doğrultuda ilgili eğitimlere, seminerlere ve bilgilendirme oturumlarına yapılan katılımları değerlendirmekte ve gerekli denetimleri yapmakta veya yaptırmaktadır. Şirket, ilgili mevzuatın güncellenmesine paralel olarak eğitimlerini güncellemekte ve yenilemektedir.

BÖLÜM 3 – KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR

Şirket, Anayasa’nın 20. maddesine ve KVK Kanunu’nun 4. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin işlenmesi konusunda; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun; doğru ve gerektiğinde güncel; belirli, açık ve meşru amaçlar güderek; amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü bir biçimde kişisel veri işleme faaliyetinde bulunmaktadır. Şirket kanunlarda öngörülen veya kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar kişisel verileri muhafaza etmektedir.

Şirket, Anayasa’nın 20. ve KVK Kanunu’nun 5. maddeleri gereğince, kişisel verileri, kişisel verilerin işlenmesine ilişkin KVK Kanunu’nun 5. maddesindeki şartlardan bir veya birkaçına dayalı olarak işlemektedir.

Şirket, Anayasa’nın 20. ve KVK Kanunu’nun 10. maddelerine uygun olarak, kişisel veri sahiplerini aydınlatmakta ve kişisel veri sahiplerinin bilgi talep etmeleri durumunda gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır.

Şirket, KVK Kanunu’nun 6. maddesine uygun olarak özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi bakımından öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir.

Şirket, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine uygun olarak, kişisel verilerin aktarılması konusunda kanunda öngörülen ve KVK Kurulu tarafından ortaya konulan düzenlemelere uygun davranmaktadır.

3.1.      KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN AYDINLATILMASI VE BİLGİLENDİRİLMESİ

Şirket, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında Kişisel Veri Sahiplerini aydınlatmaktadır. Bu kapsamda Şirket, varsa temsilcisinin kimliği, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile kişisel veri sahibinin sahip olduğu hakları konusunda aydınlatma yapmaktadır. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 9. Bölümünde yer verilmiştir.

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. Bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 11. maddesinde kişisel veri sahibinin hakları arasında “bilgi talep etme” de sayılmıştır. Şirket bu kapsamda, Anayasa’nın 20. ve KVK Kanunu’nun 11. maddelerine uygun olarak Kişisel Veri Sahibi’nin bilgi talep etmesi durumunda gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 9. Bölümünde yer verilmiştir.

3.2.      ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

Şirket tarafından, KVK Kanunu ile “özel nitelikli” olarak belirlenen kişisel verilerin işlenmesinde, KVK Kanunu’nda öngörülen düzenlemelere hassasiyetle uygun davranılmaktadır.

KVK Kanunu’nun 6. maddesinde, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski taşıyan bir takım kişisel veri “özel nitelikli” olarak belirlenmiştir. Bu veriler; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir.

KVK Kanunu’na uygun bir biçimde Şirket tarafından; özel nitelikli kişisel veriler, KVK Kurulu tarafından belirlenecek olan yeterli önlemlerin alınması kaydıyla aşağıdaki durumlarda işlenmektedir:

  • Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya
  • Kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise;
  • Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde,
  • Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

3.3.      KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Şirket hukuka uygun olan kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini alarak kişisel veri sahibinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini üçüncü kişilere aktarabilmektedir. Şirket bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 8. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 5. Bölümünde yer verilmiştir.

3.3.1.  Kişisel Verilerin Aktarılması

Şirket meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda aşağıda sayılan KVK Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayalı ve sınırlı olarak kişisel verileri üçüncü kişilere aktarabilmektedir:

  • Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise,
  • Kanunlarda kişisel verinin aktarılacağına ilişkin açık bir düzenleme var ise,
  • Kişisel veri sahibinin veya başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu ise ve kişisel veri sahibi fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda ise veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmıyorsa;
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olmak kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verinin aktarılması gerekli ise,
  • Şirket’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi için kişisel veri aktarımı zorunlu ise, Kişisel veriler, kişisel veri sahibi tarafından alenileştirilmiş ise,
  • Kişisel veri aktarımı bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu ise,
  • Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirket’in meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı zorunlu ise.

3.3.2.  Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Aktarılması

Şirket gerekli özeni göstererek, gerekli güvenlik tedbirlerini alarak ve KVK Kurulu tarafından öngörülen yeterli önlemleri alarak; meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda kişisel veri sahibinin özel nitelikli kişisel verilerini aşağıdaki durumlarda üçüncü kişilere aktarabilmektedir.

  • Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya
  • Kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise;
  • Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel verileri (ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir), kanunlarda öngörülen hallerde,
  • Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından.

3.4.     KİŞİSEL VERİLERİN YURTDIŞINA AKTARILMASI

Şirket hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleri alarak kişisel veri sahibinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini üçüncü kişilere aktarabilmektedir.

Şirket tarafından; KVK Kurulu tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”) veya yeterli korumanın bulunmaması durumunda, Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve KVK Kurulu’nun izninin bulunduğu yabancı ülkelere (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) kişisel veriler aktarılabilmektedir. Şirket bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 9. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 5. Bölümünde yer verilmiştir.

3.4.1.  Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması

Şirket meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise aşağıdaki hallerden birinin varlığı durumunda kişisel verileri Yeterli Korumaya Sahip veya Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülkelere aktarabilmektedir:

  • Kanunlarda kişisel verinin aktarılacağına ilişkin açık bir düzenleme var ise,
  • Kişisel veri sahibinin veya başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu ise ve kişisel veri sahibi fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda ise veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmıyorsa;
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olmak kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verinin aktarılması gerekli ise,
  • Şirket’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi için kişisel veri aktarımı zorunlu ise, Kişisel veriler, kişisel veri sahibi tarafından alenileştirilmiş ise,
  • Kişisel veri aktarımı bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu ise,
  • Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirket ‘in meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı zorunlu ise.

3.4.2.  Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması

Şirket gerekli özeni göstererek, gerekli güvenlik tedbirlerini alarak ve KVK Kurulu tarafından öngörülen yeterli önlemleri alarak; meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda kişisel veri sahibinin özel nitelikli verilerini aşağıdaki durumlarda Yeterli Korumaya Sahip veya Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülkelere aktarabilmektedir.

  • Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya
  • Kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise;
  • Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel verileri (ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir), kanunlarda öngörülen hallerde,
  • Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmesi kapsamında.

BÖLÜM 4 – ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN SINIFLANDIRILMASI, İŞLENME AMAÇLARI VE SAKLANMA SÜRELERİ 

Şirket, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak aydınlatma yükümlülüğü kapsamında hangi kişisel veri sahibi gruplarının hangi kişisel verilerini işlediğini, kişisel veri sahibinin kişisel verilerinin işlenme amaçlarını ve saklama sürelerini kişisel veri sahibine bildirmektedir.

4.1.      KİŞİSEL VERİLERİN SINIFLANDIRILMASI

Şirket nezdinde; Şirket’in meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayalı ve sınırlı olarak, başta kişisel verilerin işlenmesine ilişkin 4. maddede belirtilen ilkeler olmak üzere KVK Kanunu’nda belirtilen genel ilkelere ve KVK Kanunu’nda düzenlenen bütün yükümlülüklere uyularak ve işbu Politika kapsamındaki süjelerle (Şirket Müşterisi, Ziyaretçi, Üçüncü Kişi, Çalışan, Çalışan Adayı, Şirket Hissedarı, Şirket Yetkilisi, İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları, Hissedarları ve Yetkilileri) sınırlı olarak aşağıda belirtilen kategorilerdeki kişisel veriler, KVK Kanunu’nun 10. maddesi uyarınca ilgili kişiler bilgilendirilmek suretiyle işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİ KATEGORİZASYONU KİŞİSEL VERİ KATEGORİZASYONU AÇIKLAMA
Kimlik Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; kişinin kimliğine dair bilgilerin bulunduğu verilerdir; ad-soyad, T.C. kimlik numarası, uyruk bilgisi, anne adı-baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyet gibi bilgileri içeren ehliyet, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi belgeler ile vergi numarası, SGK numarası, imza bilgisi, taşıt plakası v.b. bilgiler
İletişim Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; telefon numarası, adres, e-mail adresi, faks numarası, IP adresi gibi bilgiler
Lokasyon Verisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; kişisel veri sahibinin Şirket iş birimleri tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde, Şirketin ürün ve hizmetlerinin kullanımı sırasında veya işbirliği içerisinde olduğumuz kurumların çalışanlarının Şirket araçlarını kullanırken bulunduğu yerin konumunu tespit eden bilgiler; GPS lokasyonu, seyahat verileri v.b.
Aile Bireyleri ve Yakın Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; Şirket iş birimleri tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde, Şirketin sunduğu ürün ve hizmetlerle ilgili veya Şirket’in ve kişisel veri sahibinin hukuki ve diğer menfaatlerini korumak amacıyla kişisel veri sahibinin aile bireyleri (örn. eş, anne, baba, çocuk), yakınları ve acil durumlarda ulaşılabilecek diğer kişiler hakkındaki bilgiler
Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; fiziksel mekana girişte, fiziksel mekanın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler; kamera kayıtları, parmak izi kayıtları ve güvenlik noktasında alınan kayıtlar v.b.
Finansal Bilgi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; Şirket’in kişisel veri sahibi ile kurmuş olduğu hukuki ilişkinin tipine göre yaratılan her türlü finansal sonucu gösteren bilgi, belge ve kayıtlara ilişkin işlenen kişisel veriler ile banka hesap numarası, IBAN numarası, kredi kartı bilgisi, finansal profil, malvarlığı verisi, gelir bilgisi gibi veriler
Görsel/İşitsel Bilgi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; fotoğraf ve kamera kayıtları (Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi kapsamında giren kayıtlar hariç), ses kayıtları ile kişisel veri içeren belgelerin kopyası niteliğindeki belgelerde yer alan veriler
Özlük Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; Şirket ile çalışma ilişkisi içerisinde olan gerçek kişilerin özlük haklarının oluşmasına temel olacak bilgilerin elde edilmesine yönelik işlenen her türlü kişisel veri
Özel Nitelikli Kişisel Veri Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; KVK Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen veriler (örn. kan grubu da dahil sağlık verileri, biyometrik veriler, din ve üye olunan dernek bilgisi gibi)
Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; Şirket’e yöneltilmiş olan her türlü talep veya şikayetin alınması ve değerlendirilmesine ilişkin kişisel veriler

4.2.      KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

Şirket KVK Kanunu’nun 5. maddesinin 2. fıkrasında ve 6. maddenin 3. fıkrasında belirtilen kişisel veri işleme şartları içerisindeki amaçlarla ve koşullarla sınırlı olarak kişisel verileri işlemektedir.

Bahsi geçen amaçlarla gerçekleştirilen işleme faaliyetinin, KVK Kanunu kapsamında öngörülen şartlardan herhangi birini karşılamıyor olması halinde, ilgili işleme sürecine ilişkin olarak Şirket tarafından açık rızanız temin edilmektedir.

4.3.      KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMA SÜRELERİ

Şirket, ilgili kanunlarda ve mevzuatlarda öngörülmesi durumunda kişisel verileri bu mevzuatlarda belirtilen süre boyunca saklamaktadır.

Kişisel verilerin ne kadar süre boyunca saklanması gerektiğine ilişkin mevzuatta bir süre düzenlenmemişse, Kişisel Veriler Şirket’in o veriyi işlerken yürütülen faaliyet ile bağlı olarak Şirket’in uygulamaları ve ticari yaşamının teamülleri uyarınca işlenmesini gerektiren süre kadar işlenmekte daha sonra silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

Kişisel verilerin işlenme amacı sona ermiş; ilgili mevzuat ve Şirket’in belirlediği saklama sürelerinin de sonuna gelinmişse; kişisel veriler yalnızca olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi veya kişisel veriye bağlı ilgili hakkın ileri sürülebilmesi veya savunmanın tesis edilmesi amacıyla saklanabilmektedir. Buradaki sürelerin tesisinde bahsi geçen hakkın ileri sürülebilmesine yönelik zaman aşımı süreleri ile zaman aşımı sürelerinin geçmesine rağmen daha önce aynı konularda Şirket’e yöneltilen taleplerdeki örnekler esas alınarak saklama süreleri belirlenmektedir. Bu durumda saklanan kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman ilgili kişisel verilere erişim sağlanmaktadır. Burada da bahsi geçen süre sona erdikten sonra kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

BÖLÜM 5 – ŞİRKET TARAFINDAN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI ÜÇÜNCÜ KİŞİLER VE AKTARILMA AMAÇLARI

Şirket, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak kişisel verilerin aktarıldığı kişi gruplarını kişisel veri sahibine bildirmektedir.

Şirket KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine uygun olarak Politika ile yönetilen veri sahiplerinin kişisel verilerini aşağıda sıralanan kişi kategorilerine aktarılabilir:

  1. Şirket iş ortaklarına,
  1. Şirket tedarikçilerine,
  • Şirket hissedarlarına,
  1. Şirket yetkililerine,
  1. Hukuken Yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına
  2. Hukuken yetkili özel hukuk kişilerine

Aktarımda bulunulan yukarıda belirtilen kişilerin kapsamı ve veri aktarım amaçları aşağıda belirtilmektedir.

 

Veri Aktarımı Yapılacak Kişiler Tanımı Veri Aktarım Amacı
İş Ortağı Şirket’in ticari faaliyetlerini yürütürken muhtelif projeler yürütmek, hizmet almak gibi amaçlarla iş ortaklığı kurduğu tarafları tanımlamaktadır. İş ortaklığının kurulma amaçlarının yerine getirilmesini temin etmek amacıyla sınırlı olarak
Tedarikçi Şirket’in ticari faaliyetlerini yürütürken Şirket’in emir ve talimatlarına uygun olarak sözleşme temelli olarak Şirket’e hizmet sunan tarafları tanımlamaktadır. Şirket’in tedarikçiden dış kaynaklı olarak temin ettiği ve Şirket’in ticari faaliyetlerini yerine getirmek için gerekli hizmetlerin Şirket‘e sunulmasını sağlamak amacıyla sınırlı olarak.
Hissedarlar Şirket’in hissedarı gerçek kişiler İlgili mevzuat hükümlerine göre Şirket’in şirketler hukuku, etkinlik yönetimi ve kurumsal iletişim süreçleri kapsamında yürüttüğü faaliyetlerin amaçlarıyla sınırlı olarak
Şirket Yetkilileri Şirket yönetim kurulu üyeleri ve diğer yetkili gerçek kişiler İlgili mevzuat hükümlerine göre Şirket’in ticari faaliyetlerine ilişkin stratejilerin tasarlanması, en üst düzeyde yönetiminin sağlanması ve denetim amaçlarıyla sınırlı olarak
Hukuken Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları İlgili mevzuat hükümlerine göre Şirket’den bilgi ve belge almaya yetkili kamu kurum ve kuruluşları İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının hukuki yetkisi dahilinde talep ettiği amaçla sınırlı olarak
Hukuken Yetkili Özel Hukuk Kişileri İlgili mevzuat hükümlerine göre Şirket’den bilgi ve belge almaya yetkili özel hukuk kişileri İlgili özel hukuk kişilerinin hukuki yetkisi dahilinde talep ettiği amaçla sınırlı olarak

Şirket tarafından gerçekleştirilen aktarımlarda Politika’nın 2. ve 3. Bölümlerinde düzenlenmiş hususlara uygun olarak hareket edilmektedir.

BÖLÜM 6 – KİŞİSEL VERİLERİN KANUNDAKİ İŞLEME ŞARTLARINA DAYALI VE BU ŞARTLARLA SINIRLI OLARAK İŞLENMESİ

Şirket, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak işlediği kişisel veriler hakkında kişisel veri sahibini aydınlatmaktadır.

6.1.      KİŞİSEL VERİLERİN VE ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

6.1.1.   Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kişisel veri sahibinin açık rıza vermesi, kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini mümkün kılan hukuki dayanaklardan yalnızca bir tanesidir. Açık rıza dışında, aşağıda yazan diğer şartlardan birinin varlığı durumunda da kişisel veriler işlenebilir. Kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı aşağıda belirtilen şartlardan yalnızca biri olabildiği gibi bu şartlardan birden fazlası da aynı kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı olabilir. İşlenen verilerin özel nitelikli kişisel veri olması halinde; aşağıda bu bölüm altında 6.1.2. başlığı içerisinde yer alan şartlar uygulanır.

Şirket tarafından kişisel verilerin işlenmesine yönelik hukuki dayanaklar farklılık gösterse de, her türlü kişisel veri işleme faaliyetinde KVK Kanunu’nun 4. maddesinde belirtilen genel ilkelere uygun olarak hareket edilmektedir.

  • Kişisel veri sahibinin açık rızasının bulunması,
  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkânsızlık sebebiyle ilgilinin açık rızasının alınamaması,
  • Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan ilgi olması,
  • Şirket’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi,
  • Kişisel veri sahibinin kişisel verisini alenileştirmesi,
  • Bir hakkın tesisi veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Şirket’in meşru menfaati için veri işlemenin zorunlu olması.

Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirket’in meşru menfaatleri için veri işlemesinin zorunlu olması halinde veri verileri işlenebilecektir.

6.1.2.   Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi

Şirket tarafından; özel nitelikli kişisel veriler kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise ancak, KVK Kurulu tarafından belirlenecek olan yeterli önlemlerin alınması kaydıyla aşağıdaki durumlarda işlenmektedir:

  • Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde,
  • Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından.

BÖLÜM 7 – BİNA, TESİS GİRİŞLERİ İLE BİNA TESİS İÇERİSİNDE YAPILAN KİŞİSEL VERİ İŞLEME FAALİYETLERİ İLE İNTERNET SİTESİ ZİYARETÇİLERİ

Şirket tarafından bina tesis girişlerinde ve tesis içerisinde yapılan kişisel veri işleme faaliyetleri, Anayasa’ya, KVK Kanunu’na ve ilgili diğer mevzuata uygun bir biçimde yürütülmektedir.

Şirket tarafından güvenliğin sağlanması amacıyla, Şirket binalarında ve tesislerinde güvenlik kamerasıyla izleme faaliyeti ile misafir giriş çıkışlarının takibine yönelik kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmaktadır.

Güvenlik kameraları kullanılması ve misafir giriş çıkışlarının kayıt altına alınması yoluyla Şirket tarafından kişisel veri işleme faaliyeti yürütülmüş olmaktadır.

7.1.      ŞİRKET BİNA, TESİS GİRİŞLERİNDE VE İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLEN KAMERA İLE İZLEME FAALİYETİ

Bu bölümde Şirket’in kamera ile izleme sistemine ilişkin açıklamalar yapılacak ve kişisel verilerin, gizliliğinin ve kişinin temel haklarının nasıl korumaya alındığına ilişkin bilgilendirme yapılacaktır.

Şirket, güvenlik kamerası ile izleme faaliyeti kapsamında; şirketin ve diğer kişilerin güvenliğini sağlamaya ilişkin menfaatlerini korumak gibi amaçlar taşımaktadır.

 7.1.1.   Kamera ile İzleme Faaliyetinin Yasal Dayanağı

Şirket tarafından yürütülen kamera ile izleme faaliyeti ilgili mevzuata uygun olarak sürdürülmektedir.

7.1.2.   KVK Hukukuna Göre Güvenlik Kamerası ile İzleme Faaliyeti Yürütülmesi

Şirket tarafından güvenlik amacıyla kamera ile izleme faaliyeti yürütülmesinde KVK Kanunu’nda yer alan düzenlemelere uygun hareket edilmektedir. Şirket, bina ve tesislerinde güvenliğin sağlanması amacıyla, yürürlükte bulunan ilgili mevzuatta öngörülen amaçlarla ve KVK Kanunu’nda sayılan kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak güvenlik kamerası izleme faaliyetinde bulunmaktadır.

7.1.3.   Kamera ile İzleme Faaliyetinin Duyurulması

Şirket tarafından KVK Kanunu’nun 10. Maddesine uygun olarak, kişisel veri sahibi aydınlatılmaktadır. Şirket, genel hususlara ilişkin olarak yaptığı aydınlatmanın kamera ile izleme faaliyetine ilişkin birden fazla yöntem ile bildirimde bulunmaktadır. Böylelikle, kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar verilmesinin engellenmesi, şeffaflığın ve kişisel veri sahibinin aydınlatılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Şirket tarafından kamera ile izleme faaliyetine yönelik olarak; Şirket internet sitesinde işbu Politika yayımlanmakta (çevrimiçi politika düzenlemesi) ve izlemenin yapıldığı alanların girişlerine izleme yapılacağına ilişkin bildirim yazısı asılmaktadır (yerinde aydınlatma).

7.1.4.   Kamera ile İzleme Faaliyetinin Yürütülme Amacı ve Amaçla Sınırlılık

Şirket, KVK Kanunu’nun 4. maddesine uygun olarak, kişisel verileri işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü bir biçimde işlemektedir.

Şirket tarafından video kamera ile izleme faaliyetinin sürdürülmesindeki amaç bu Politika’da sayılan amaçlarla sınırlıdır. Bu doğrultuda, güvenlik kameralarının izleme alanları, sayısı ve ne zaman izleme yapılacağı, güvenlik amacına ulaşmak için yeterli ve bu amaçla sınırlı olarak uygulamaya alınmaktadır. Kişinin mahremiyetini güvenlik amaçlarını aşan şekilde müdahale sonucu doğurabilecek alanlarda (örneğin dinlenme odaları, tuvaletler vb) izlemeye tabi tutulmamaktadır.

7.1.5.   Elde Edilen Verilerin Güvenliğinin Sağlanması

Şirket tarafından KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, kamera ile izleme faaliyeti sonucunda elde edilen kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli teknik ve idari tedbirler alınmaktadır.

7.1.6.   Kamera ile İzleme Faaliyeti ile Elde Edilen Kişisel Verilerin Muhafaza Süresi

Şirket’in, kamera ile izleme faaliyeti ile elde edilen kişisel verileri muhafaza süresi ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın Kişisel Verilerin Saklanma Süreleri isimli 4.3. maddesinde yer verilmiştir.

7.1.7.   İzleme Sonucunda Elde Edilen Bilgilere Kimlerin Erişebildiği ve Bu Bilgilerin Kimlere Aktarıldığı

Canlı kamera görüntüleri ile dijital ortamda kaydedilen ve muhafaza edilen kayıtlara yalnızca sınırlı sayıda Şirket çalışanının erişimi bulunmaktadır. Kayıtlara erişimi olan sınırlı sayıda kişi gizlilik taahhütnamesi ile eriştiği verilerin gizliliğini koruyacağını beyan etmektedir.

7.2.      ŞİRKET BİNA, TESİS GİRİŞLERİNDE VE İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLEN MİSAFİR GİRİŞ ÇIKIŞLARININ TAKİBİ

             Şirket tarafından; güvenliğin sağlanması ve bu Politika’da belirtilen amaçlarla, Şirket binalarında ve tesislerinde misafir giriş çıkışlarının takibine yönelik kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmaktadır.

Misafir olarak Şirket binalarına gelen kişilerin isim ve soyadları elde edilirken ya da Şirket nezdinde asılan ya da diğer şekillerde misafirlerin erişimine sunulan metinler aracılığıyla söz konusu kişisel veri sahipleri bu kapsamda aydınlatılmaktadırlar. Misafir giriş-çıkış takibi yapılması amacıyla elde edilen veriler yalnızca bu amaçla işlenmekte ve ilgili kişisel veriler fiziki ortamda veri kayıt sistemine kaydedilmektedir.

7.3.      ŞİRKET BİNA VE TESİSLERİNDE ZİYARETÇİ’LERİMİZE SAĞLANAN İNTERNET ERİŞİMLERİNE İLİŞKİN KAYITLARIN SAKLANMASI

Şirket tarafından güvenliğin sağlanması ve bu Politika’da belirtilen amaçlarla; Şirket tarafından bina ve tesislerimiz içerisinde kaldığı süre boyunca talep eden Ziyaretçi’lerimize internet erişimi sağlanabilmektedir. Bu durumda internet erişimlerinize ilişkin log kayıtları 5651 Sayılı Kanun ve bu Kanuna göre düzenlenmiş olan mevzuatın amir hükümlerine göre kayıt altına alınmakta; bu kayıtlar ancak yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından talep edilmesi veya Şirket içinde gerçekleştirilecek denetim süreçlerinde ilgili hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla işlenmektedir.

Bu çerçevede elde edilen log kayıtlarına yalnızca sınırlı sayıda Şirket çalışanının erişimi bulunmaktadır. Bahsi geçen kayıtlara erişimi olan Şirket çalışanları bu kayıtları yalnızca yetkili kamu kurum ve kuruluşundan gelen talep veya denetim süreçlerinde kullanmak üzere erişmekte ve hukuken yetkili olan kişilerle paylaşmaktadır. Kayıtlara erişimi olan sınırlı sayıda kişi gizlilik taahhütnamesi ile eriştiği verilerin gizliliğini koruyacağını beyan etmektedir.

7.4.      İNTERNET SİTESİ ZİYARETÇİLERİ

Şirket sahibi olduğu internet sitelerinde; bu siteleri ziyaret eden kişilerin sitelerdeki ziyaretlerini ziyaret amaçlarıyla uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek; kendilerine özelleştirilmiş içerikler gösterebilmek ve çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek maksadıyla teknik vasıtalarla (Örn. Çerezler-cookie gibi) site içerisindeki internet hareketlerini kaydedilmektedir.

Şirket yapmış olduğu bu faaliyetlere ilişkin kayıtlara erişimi olan sınırlı sayıda kişi gizlilik taahhütnamesi ile eriştiği verilerin gizliliğini koruyacağını beyan etmektedir.

BÖLÜM 8 – KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ VE YOK EDİLMESİ ŞARTLARI

Şirket, Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesinde ve KVK Kanunu’nun 7. maddesinde düzenlendiği üzere ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde Şirket’in kendi kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

8.1.      ŞİRKET’İN KİŞİSEL VERİLERİ SİLME VE YOK ETME VE ANONİMLEŞTİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesinde ve KVK Kanunu’nun 7. maddesinde düzenlendiği üzere ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde Şirket’in kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Bu kapsamda Şirket ilgili yükümlülüğünü bu bölümde açıklanan yöntemlerle yerine getirmektedir. Ayrıca Şirket Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması durumunda resen, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca tekrar eden ve 6 aydan uzun olmayan aralıklarla periyodik imha işlemlerini gerçekleştirmektedir.

8.2.      KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ VE YOK EDİLMESİ TEKNİKLERİ

Şirket ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kendi kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel verileri silebilir veya yok edebilir. Şirket tarafından en çok kullanılan silme veya yok etme teknikleri aşağıda sıralanmaktadır:

  • Fiziksel Olarak Yok Etme (Physical Destruction)

Kişisel veriler herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla da işlenebilmektedir. Bu tür veriler silinirken/yok edilirken kişisel verinin sonradan kullanılamayacak biçimde fiziksel olarak yok edilmesi sistemi uygulanmaktadır.

  • Yazılımdan Güvenli Olarak Silme (Secure Deletion Software)

Tamamen veya kısmen otomatik olan yollarla işlenen ve dijital ortamlarda muhafaza edilen veriler silinirken/yok edilirken; bir daha kurtarılamayacak biçimde verinin ilgili yazılımdan silinmesine ilişkin yöntemler kullanılır.

  • Uzman Tarafından Güvenli Olarak Silme (Sending to a Specialist for Secure Deletion)

Şirket bazı durumlarda kendisi adına kişisel verileri silmesi için bir uzman ile anlaşabilir. Bu durumda, kişisel veriler bu konuda uzman olan kişi tarafından bir daha kurtarılamayacak biçimde güvenli olarak silinir/yok edilir.

BÖLÜM 9 – KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI; BU HAKLARIN KULLANILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ YÖNTEMLERİ

Şirket, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak kişisel veri sahibinin haklarını kendisine bildirmekte, bu hakların nasıl kullanılacağı konusunda kişisel veri sahibine yol göstermektedir ve Şirket, kişisel veri sahiplerinin haklarının değerlendirilmesi ve kişisel veri sahiplerine gereken bilgilendirmenin yapılması için KVK Kanunu’nun 13. Maddesine uygun olarak gerekli kanalları, iç işleyişi, idari ve teknik düzenlemeleri yürütmektedir

9.1      VERİ SAHİBİNİN HAKLARI VE BU HAKLARINI KULLANMASI

9.1.1. Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kişisel veri sahipleri aşağıda yer alan haklara sahiptirler:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

9.1.2. Kişisel Veri Sahibinin Haklarını İleri Süremeyeceği Haller

Kişisel veri sahipleri, KVK Kanunu’nun 28. maddesi gereğince aşağıdaki haller KVK Kanunu kapsamı dışında tutulduğundan, kişisel veri sahiplerinin bu konularda Kanunun 10.1.1. maddesinde sayılan haklarını ileri süremezler:

  • Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.
  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.
  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.
  • Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

KVK Kanunu’nun 28/2 maddesi gereğince; aşağıda sıralanan hallerde kişisel veri sahipleri zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç, 10.1.1.’de sayılan diğer haklarını ileri süremezler:

  • Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.
  • Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.
  • Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.
  • Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.

9.1.3. Kişisel Veri Sahibinin Haklarını Kullanması

Kişisel Veri Sahipleri bu bölümün 9.1.1. Başlığı altında sıralanan haklarına ilişkin taleplerini kimliklerini tespit edecek bilgi ve belgelerle ve aşağıda belirtilen yöntemlerle veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Başvuru Formu’nu doldurup imzalayarak Şirket’e ücretsiz olarak iletebileceklerdir:

  • eoshijyen.com adresinde bulunan formun doldurulduktan sonra ıslak imzalı bir nüshasının bizzat elden veya noter aracılığı ile Üniversiteler Mah. Bilkent Plaza A3 Blok No:4 Bilkent Çankaya ANKARA adresine iletilmesi
  • eoshijyen.com adresinde bulunan formun doldurulup 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamındaki “güvenli elektronik imza”nızla imzalandıktan sonra güvenli elektronik imzalı formun eos.hijyenas@hs02.kep.tr mail adresine elektronik posta ile gönderilmesi
  • Mobil İmza ile,
  • Şirket’e daha önce bildirilen ve Şirket sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle başvuru formunun kvkk@eoshijyen.com mail adresine iletilmesi.

Kişisel veri sahipleri adına üçüncü kişilerin başvuru talebinde bulunabilmesi için veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına noter kanalıyla düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır.

9.2.      ŞİRKET’İN BAŞVURULARA CEVAP VERMESİ

Şirketin kişisel veri işleme faaliyetleri ile ilgili başvuruların ilgili Şirkete yapılması gerekmektedir. Şirket’e yalnızca Şirket’in KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu sayıldığı durumlarda başvuru yapılması gerekmektedir.

9.2.1. Şirket’in Başvurulara Cevap Verme Usulü ve Süresi

Kişisel veri sahibinin, bu bölümün 9.1.3. başlıklı kısmında yer alan usule uygun olarak talebini Şirket’e iletmesi durumunda Şirket talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ilgili talebi ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, KVK Kurulunca bir ücret öngörülmesi hâlinde, Şirket tarafından başvuru sahibinden KVK Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

9.2.2. Şirket’in Başvuruda Bulunan Kişisel Veri Sahibinden Talep Edebileceği Bilgiler

Şirket, başvuruda bulunan kişinin kişisel veri sahibi olup olmadığını tespit etmek adına ilgili kişiden bilgi talep edebilir. Şirket, kişisel veri sahibinin başvurusunda yer alan hususları netleştirmek adına, kişisel veri sahibine başvurusu ile ilgili soru yöneltebilir.

9.2.3. Şirket’in Kişisel Veri Sahibinin Başvurusunu Reddetme Hakkı

Şirket aşağıda yer alan hallerde başvuruda bulunan kişinin başvurusunu, gerekçesini açıklayarak reddedebilir:

  • Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.
  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.
  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.
  • Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.
  • Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.
  • Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.
  • Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.
  • Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.
  • Kişisel veri sahibinin talebinin diğer kişilerin hak ve özgürlüklerini engelleme ihtimali olması
  • Orantısız çaba gerektiren taleplerde bulunulmuş olması.
  • Talep edilen bilginin kamuya açık bir bilgi olması.

EK-1 TANIMLAR

 

Açık Rıza : Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.
Anonim Hale Getirme : Kişisel verinin, kişisel veri niteliğini kaybedecek ve bu durumun geri alınamayacağı şekilde değiştirilmesidir. Ör: Maskeleme, toplulaştırma, veri bozma vb. tekniklerle kişisel verinin bir gerçek kişi ile ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi.
Başvuru Formu : Kişisel veri sahiplerinin haklarını kullanmak için yapacakları başvuruyu içeren “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereğince İlgili Kişi (Kişisel Veri Sahibi) Tarafından Veri Sorumlusuna Yapılacak Başvurulara İlişkin Başvuru Formu”.
Çalışan : Şirket’e herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da özgeçmiş ve ilgili bilgilerini Şirket’in incelemesine açmış olan ve iş başvurusu kabul edilerek hizmet akdi çerçevesinde şirkette istihdam edilen gerçek kişiler.
Çalışan Adayı : Şirket’e herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da özgeçmiş ve ilgili bilgilerini Şirket’in incelemesine açmış olan gerçek kişiler.
İşbirliği İçinde Olduğumuz Kurumların Çalışanları, Hissedarları ve Yetkilileri : Şirket’in her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kurumlarda (iş ortağı, tedarikçi gibi, ancak bunlarla sınırlı olmaksınız) çalışan, bu kurumların hissedarları ve yetkilileri dahil olmak üzere, gerçek kişiler.
İş Ortağı : Şirket’in ticari faaliyetlerini yürütürken muhtelif projeler yürütmek, hizmet almak gibi amaçlarla iş ortaklığı kurduğu taraflar.
Kişisel Verilerin İşlenmesi : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
Kişisel Veri Sahibi : Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi. Dolayısıyla tüzel kişilere ilişkin bilgilerin işlenmesi Kanun kapsamında değildir. Örneğin; ad-soyad, TCKN, e-posta, adres, doğum tarihi, kredi kartı numarası vb.
Özel Nitelikli Kişisel Veri : Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler.
Veri Kayıt Sistemi : Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt istemini ifade eder.
Şirket Hissedarı : Şirket’in hissedarı gerçek kişiler.
Şirket Yetkilisi : Şirket yönetim kurulu üyesi ve diğer yetkili gerçek kişiler.
Tedarikçi : Şirket’in ticari faaliyetlerini yürütürken Şirket’in emir ve talimatlarına uygun olarak sözleşme temelli olarak Şirket’e hizmet sunan taraflar.
Üçüncü Kişi : Politika kapsamında farklı bir şekilde tanımlanmamış olan, kişisel verileri Politika kapsamında işlenen gerçek kişiler (Örn. Kefil, refakatçi, aile bireyleri ve yakınlar, eski çalışanlar).
Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişi. Örneğin, Şirket’in verilerini tutan bulut bilişim firması, scriptler çerçevesinde arama yapan call-center firması vb.
Veri Sorumlusu : Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri (veri kayıt sistemi) yöneten kişi.
Ziyaretçi : Şirket’in sahip olduğu fiziksel yerleşkelere çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerimizi ziyaret eden gerçek kişiler.
Kanun : 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ifade eder
KVK Kurulu : Kişisel Verileri Koruma Kurulu’dur.

EK-2 KVK KANUNU’NUN UYGULANMASI BAKIMINDAN ÖNEM ARZ EDEN TARİHLER 

7 Nisan 2016 : 7 Nisan 2016 tarihi itibarıyla Şirket aşağıdaki yükümlülüklere uygun hareket etmektedir:

(i)            Kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili genel kurallar ve ilkeler

(ii)           Kişisel veri sahiplerinin aydınlatılmasına ilişkin yükümlülükler

(iii)          Veri güvenliğinin sağlanmasına ilişkin yükümlülükler

7 Nisan 2017 : 7 Nisan 2017 itibarıyla;

(i)            7 Nisan 2017 tarihinden önce hukuka uygun olarak alınmış rızalar, kişisel veri sahibi tarafından aksine bir beyanda bulunulmaması halinde KVK Kanunu’na uygun kabul edilecektir.

(ii)           KVK Kanunu’na ilişkin Yönetmelikler yürürlüğe girecektir.

7 Nisan 2018 : 7 Nisan 2016 tarihinden önce işlenmiş kişisel veriler 7 Nisan 2018 tarihine kadar Şirket tarafından KVK Kanunu'na uyumlu hale getirilecek, silinecek veya anonim hale getirilecektir.

 EK-3 ÇALIŞAN ADAYLARI’NIN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI VE İŞLENMESİ HAKLARIN KULLANILMASI VE BAŞVURU
Çalışan Adayları’nın işe alım sürecinde toplanan kişisel verileri ile işin niteliğine göre toplanan özel nitelikli kişisel verileri, Şirket tarafından; Politika’nın 4.2. Bölümü ile 7. Bölümünde belirtilen ve aşağıda sıralanan amaçlarla işlenmektedir:

·         Çalışan Adayı’nın niteliğini, tecrübesini ve ilgisini açık pozisyona uygunluğunu değerlendirmek,

·         Gerektiği takdirde, Çalışan Adayı’nın ilettiği bilgilerin doğruluğunun kontrolünü yapmak veya üçüncü kişilerle iletişime geçip Çalışan Adayı hakkında araştırma yapmak,

·         Başvuru ve işe alım süreci hakkında Çalışan Adayı ile iletişime geçmek veya uygun olduğu takdirde, sonradan yurtiçinde veya yurtdışında açılan herhangi bir pozisyon için aday ile iletişime geçmek,

·         İlgili mevzuatın gereklerini ya da yetkili kurum veya kuruluşların taleplerini karşılamak,

·         Şirket’in uyguladığı işe alım ilkelerini geliştirmek ve iyileştirmek.

Çalışan Adayları’nın kişisel verileri aşağıdaki yöntem ve vasıtalarla toplanabilmektedir:

·         Yazılı veya elektronik ortamda yayınlanan dijital başvuru formu;

·         Çalışan Adayları’nın Şirket’e e-posta, kargo, referans ve benzeri yöntemlerle ulaştırdıkları özgeçmişler;

·         İstihdam veya danışmanlık şirketleri; Çalışan Adayları da veri sahibi olmalarından kaynaklanan hakları ile ilgili taleplerini, Şirket’e, bu Politika’nın 9. Bölümünde açıklanan yöntemle iletebileceklerdir.

·         Video konferans, telefon gibi araçlarla veya yüz yüze mülakat yapılan hallerde, mülakat sırasında;

·         Çalışan Adayı tarafından iletilen bilgilerin doğruluğunu teyit etmek amacıyla yapılan kontroller ile Şirket tarafından yapılan araştırmalar;

·         Tecrübesi olan uzman kişiler tarafından yapılan ve sonuçları incelenen yetenek ve kişilik özelliklerini tespit eden işe alım testleri.

Çalışan Adayları da veri sahibi olmalarından kaynaklanan hakları ile ilgili taleplerini, Şirket’e, bu Politika’nın 9. Bölümünde açıklanan yöntemle iletebileceklerdir.

 

KVK TALEP BAŞVURU FORMU
EOS Hijyen Sağlık Tüm Hakları Saklıdır.

slot gacorslot gacorMurah4dtotoHoras88omo777suara805bandar togelSlot PulsaSlot Danasbobet88livescore spbopay4dslot gacorslot gacor hari inislot garansi kekalahanhttps://beirut.aics.gov.it/https://postdata.linhd.uned.es/wp-content/uploads/sbobet88/NowskorSlot BonusSlot88SlotSlot ThailandSlot ThailandSlot 10kSlot DanaRtp SlotSlot OnlineSlot DemoSlot PulsaSlot MaxwinSlot GacorSlot GacorJudi BolaDemo SlotDemo SlotSlot GacorSlot GacorJudi BolaUnogoalSPBOSlot Gacor
login tambang88login raja4dlogin dewahokidewatotologin bri4dlogin goaloologin dewa138login ada777login spacemanlogin 1xbetlogin dewa4dlogin bigbos4dlogin raja88login akun viplogin raja303login mpo99login bet188login gacor303login slot77login aha4dlogin dewaslot88login asiabet88login ladangtotologin sv388login mpo4dlogin anti rungkadlogin idn slotlogin infini88login nexus slotlogin boss88login jp88login mpo slotlogin nowgoallogin unogoallogin pay4d=login agen88login spbohttps://web.alazharbantul.com/index.phphttps://web.shafa-alanshor.com/index.phphttps://web.serviceacpurwokerto.com/index.phphttps://web.servicehandpallet.com/index.phphttps://web.asfimediagroup.com/index.phphttps://web.astradaihatsuyogyakarta.com/index.phphttps://web.asyana-group.com/index.phphttps://web.atjehupdate.com/index.phphttps://web.auto88group.com/index.phphttps://web.ayatalkitabharian.com/index.phphttps://web.ayusini.com/index.phphttps://web.bebeja.com/index.phphttps://web.bebeksalero.com/index.phphttps://web.setrum.com/index.phphttps://web.sempoakreatifsurabayabarat.com/index.php
slot raja88slot dewa4dslot raja303slot dewa138slot dewahokislot raja4dslot indoslotslot dewatotohttps://bet88.ahcc.co.id/https://gacor4d.ahcc.co.id/https://idn.ahcc.co.id/https://mpo.ahcc.co.id/https://infini88.ahcc.co.id/https://nexus.ahcc.co.id/https://pay4d.ahcc.co.id/https://sbobet88.ahcc.co.id/https://sv388.ahcc.co.id/https://slot77.ahcc.co.id/top805omo777omo777https://web.repository.itspku.ac.id/index.phphttps://web.univalabuhanbatu.ac.id/index.phphttps://web.bkpsdmcloud.id/sl777/https://web.bkpsdmcloud.id/index.php
judi slot pulsajudi slot danajudi rtp slotjudi ladangtotojudi pay4djudi idn slotjudi dewatotojudi raja4djudi wbetjudi dewa138judi bigbos4djudi asia4djudi mpo4djudi mpo99judi slot303judi olo4djudi dewahokijudi slot77judi bet88judi cuanwinjudi aha4djudi asia88https://akun-pro-myanmar.ahcc.co.id/https://akun-pro-rusia.ahcc.co.id/https://slot88.ahcc.co.id/https://server-thailand.ahcc.co.id/https://server-kamboja.ahcc.co.id/https://gacor.ahcc.co.id/https://depo-25k.ahcc.co.id/https://depo-10k.ahcc.co.id/https://demo.ahcc.co.id/https://bonus-new-member.ahcc.co.id/https://akun-pro-vietnam.ahcc.co.id/https://akun-pro-thailand.ahcc.co.id/https://akun-pro-taiwan.ahcc.co.id/https://akun-pro-singapore.ahcc.co.id/https://akun-pro-malaysia.ahcc.co.id/https://akun-pro-kamboja.ahcc.co.id/https://akun-pro-jepang.ahcc.co.id/
slot demo pg softdaftar sv388daftar asia88daftar digmaandaftar ws168daftar aha4dhttps://web.pondokindahpare.co.id/index.phphttps://web.porte.co.id/index.phphttps://web.on.co.id/index.phphttps://web.otti.co.id/index.phphttps://web.parakerja.co.id/index.phphttps://web.nanxiang.co.id/index.phphttps://web.niraku.co.id/index.phphttps://web.nmu.co.id/index.phphttps://web.nusambabrondong.co.id/index.phphttps://web.snobbybaby.co.id/index.phphttps://web.smesta.co.id/index.phphttps://web.persadaventurasyariah.co.id/index.phphttps://web.penerbitmanggu.co.id/index.phphttps://web.pen4ra.co.id/index.phphttps://web.ptpema.co.id/index.php
asia4d daftarbigbos4d daftarboss88 daftarolo4d daftarhttps://web.javis.co.id/index.phphttps://web.kaizenpublisher.co.id/index.phphttps://web.karyaerat.co.id/index.phphttps://web.karyakreatif.co.id/index.phphttps://web.karyamanunggaljati.co.id/index.phphttps://web.karyamitra.co.id/index.phphttps://web.kiscerti.co.id/index.phphttps://web.kkr.co.id/index.phphttps://web.konstan.co.id/index.phphttps://web.kreasibintangedukasi.co.id/index.phphttps://web.kwarsahexagon.co.id/index.phphttps://web.labbaikaqolbu.co.id/index.phphttps://web.laporpajak.co.id/index.phphttps://web.liramedia.co.id/index.phphttps://web.lkpaquarius.co.id/index.phphttps://web.beasiswakorea.com/index.phphttps://web.beasiswaglobal.com/index.phphttps://web.basoyen.com/index.phphttps://web.banyuwangitrans.com/index.phphttps://web.balicomputershop.com/index.phphttps://web.balitiket.com/index.phphttps://web.balibusrental.com/index.phphttps://web.blogotive.com/index.phphttps://web.biminasoft.com/index.phphttps://web.belajardasarbahasainggris.com/index.phphttps://web.bimbelakademiui.com/index.phphttps://web.bhagavant.com/index.phphttps://web.bimbelprivatbandung.com/index.phphttps://web.bidiknusatenggara.com/index.phphttps://web.bismanbintangbuana.com/index.php
https://web.lsp-hatsindo.co.id/index.phphttps://web.luxor.co.id/index.phphttps://web.malbaligaleria.co.id/index.phphttps://web.materialhandling.co.id/index.phphttps://web.maungaji.co.id/index.phphttps://web.mediaedutama.co.id/index.phphttps://web.mgps.co.id/index.phphttps://web.microgram.co.id/index.phphttps://web.miningconsultants.co.id/index.phphttps://web.mitrawp.co.id/index.phphttps://web.mitsuno.co.id/index.phphttps://web.morumotto.co.id/index.phphttps://web.multigrafika.co.id/index.phphttps://web.mutuandalan.co.id/index.phphttps://web.pitcar.co.id/index.php
https://bilginlerozelservis.com/https://uyguras.com.tr/https://web.stempelwarna.com/index.phphttps://web.statusgue.com/index.phphttps://web.star4hire.com/index.phphttps://web.travellampungpalembang.com/index.phphttps://web.travelpekanbarupadang.com/index.phphttps://web.transpublika.com/index.phphttps://web.tresnaart.com/index.phphttps://web.trekkingsentulhutanhujan.com/index.phphttps://web.tunasgestun.com/index.phphttps://web.undangkami.com/index.phphttps://web.ummipedia.com/index.phphttps://web.tintahijau.com/index.phphttps://web.sewamotorbogor.com/index.phphttps://web.sewabusbali.com/index.phphttps://web.simsekolah.com/index.php
https://kampuspinbuk.or.id/content/index.phphttps://kesan.or.id/content/index.phphttps://mpm.or.id/content/index.phphttps://www.pustaka.or.id/content/index.phphttps://web.academia.co.id/index.phphttps://web.ahcc.co.id/index.phphttps://web.airman.co.id/index.phphttps://web.albaik.co.id/index.phphttps://web.alexandria.co.id/index.phphttps://web.anargya-am.co.id/index.phphttps://web.angklung-udjo.co.id/index.phphttps://web.anwaresidencepuri.co.id/index.phphttps://web.apic.co.id/index.phphttps://web.apirintismas.co.id/index.phphttps://web.apsi.co.id/index.phphttps://web.arkadiafurniture.co.id/index.phphttps://web.arkamaya.co.id/index.phphttps://web.arkanafinance.co.id/index.phphttps://web.autoglass.co.id/index.phphttps://web.autolux.co.id/index.phphttps://www.babycute.co.id/index.phphttps://www.banti.co.id/index.phphttps://www.batammall.co.id/index.phphttps://www.blinkbeauty.co.id/index.phphttps://www.borwita.co.id/index.phphttps://www.borobudurtour.co.id/index.phphttps://www.blajakarta.co.id/index.phphttps://cic-es.co.id/wp-content/https://deltanews.co.id/app/https://hmja-unej.or.id/app/https://ldiitrenggalek.or.id/app/https://jurnal-iski.or.id/app/https://chair-annizomiyah.ponpes.id/app/https://jurnaltsm.id/app/https://lensakini.com/app/https://siaranbali.com/app/https://terasjateng.com/app/https://vms-plnindonesiapower.co.id/app/https://russellhobbs.co.id/apps/https://www.repit.co.id/apps/
slot pulsa gacorslot dana gacorpay4d gacornexus slot gacormpo slot gacorcuanwin gacorladangtoto gacorsv388 gacorinfini88 gacor
slot server kambojaslot server taiwanslot server singaporeslot server myanmarslot server vietnamslot server malaysiaslot server hongkongslot server rusiahttps://web.yuniarinukti.com/index.phphttps://web.yukeducate.com/index.phphttps://web.warnawisata.com/index.phphttps://web.wardahbrunei.com/index.phphttps://web.waroengpohon.com/index.phphttps://web.waroengomahsawah.com/index.phphttps://web.waykambasdesign.com/index.phphttps://web.unionwelloriginal.com/index.phphttps://web.unimmafm.com/index.phphttps://web.varmaninstitute.com/index.phphttps://web.violahappymassage.com/index.phphttps://web.vilaombak.com/index.phphttps://web.wisataidn.com/index.phphttps://web.wiranurmansyah.com/index.php
slot depo xlslot depo telkomseldepo 100k bonus 100kdepo 50k bonus 50kdepo 10k bonus 10kdepo 25k bonus 25ksitus slot recehslot depo indosatlink alternatif star777link alternatif 1xbetlink alternatif dewa138link alternatif dewahokilink alternatif dewa4dlink alternatif raja4dlink alternatif asia88link alternatif asia4dlink alternatif sky777link alternatif cuanwinlink alternatif slot111link alternatif olo4dlink alternatif mpo99link alternatif live22link alternatif mpo4dlink alternatif megawinsitus slot mpolink alternatif jp88link alternatif hoki303link alternatif gacor303link alternatif nex4dlink alternatif bet188link alternatif pragmatic virtuallink alternatif sbobet virtuallink alternatif digmaanlink alternatif cmd368link alternatif raja303link alternatif wbetlink alternatif link alternatif88link alternatif dewaslot88link alternatif dewatotositus slot idnlink alternatif indoslotlink alternatif slot303link alternatif indowinlink alternatif sv388situs slot wsolink alternatif aha4dlink alternatif asia999link alternatif asia777link alternatif asiabet88link alternatif bet77link alternatif bet365link alternatif bigbos4dlink alternatif bp77link alternatif bri4dsitus slot zeuslink alternatif raja88link alternatif slot777link alternatif ws168link alternatif gacor4dsitus slot totositus slot pay4dsitus slot nexus
https://rsiarofah.com/situs sv388situs slot jepangbonus slothttps://www.pakuwon.com/https://pafipurbalingga.org/https://stai-yapata-aljawami.com/asia4dnowgoalspacemanslot77unogoalspboslot gacor 4dslot deposit 10kinfini 88 onlineslot 77 onlineslot garansi kekalahanbonus new memberakun pro asia
login slot thailandlogin ladangtotologin bet88login gacor4dlogin sv388login slot bonuslogin slot303login bet88login slot777login infini88login gacor4dlogin infini88link gacor4dlink slot77link infini88link asia4dlink asia88link slot303link slot gacorlogin bet88login slot77login slot77login slot303login asia4dlogin login88login cuanwinlogin asia88login idn slotlogin scatter emaslogin scatter hitamlogin scatter emaslogin cmd368login nex4dlogin slot77login slot303login scatter hitamlogin spaceman
slot gacor maxwinslot pulsa tanpa potonganjudi bola bet88ladang toto 2slot server luar negerislot jp maxwinslot infini88slot303 gacorslot idnslot mposlot server rusiaslot303 gacorslot gacor4dslot pay4dslot server hongkongslot server hongkongslot server kambojaslot server malaysiaslot server myanmarslot server singaporeslot server thailandslot server vietnamslot idnakun gacor maxwinakun vip gacorslot777 gacorslot receh 10000slot recehslot303slot777
daftar slot agen88 pasti maxwindaftar atlasbet88daftar cuanwin138daftar macanasia88daftar slot jp maxwindaftar depo 25 bonus 25daftar slot depo 10kdaftar slot freebetdaftar slot macanasia88
situs aiscoresitus bgibolasitus bolasiarsitus nobar bolasitus hasilskorsitus nobartvsitus flashscoresitus 90bolasitus bola009situs live bola malam inisitus bola010
bandar toto togelslot deposit qrisslot deposit bcaslot deposit brislot deposit gopayslot deposit ovoslot deposit bnislot deposit permataslot deposit mandirislot deposit danamonslot deposit linkajajudi bola cmd368judi bola bola011togel online nex4djudi bola wbetslot online pasti gratisjudi bola sbobet virtualslot pragmatic virtualjudi bola saba bolaslot demo spacemanslot scatter hitamjudi baccarat online
slot gacor maxwinjudi casino qq onlineshio togeljudi casino adu sakongcit slotslot agen88slot asia88sv388 sabung ayamslot 303slot 777slot depo 25kslot depo 10kmix parlayslot 188betslot bet188slot dragon77slot fun88slot olo4dslot situs4dslot sky777slot star777slot tambang88slot we88
slot gacor deposit 10kjudi bola sbobet88slot thailandslot kambojabonus new member 100slot anti rungkadslot asia4dslot mposlot nexusslot pay4dakun slot vipakun gacor maxwinslot idnladang toto 2
slot303 gacorslot mahjong waysslot hoki303slot bet77slot bp77slot asia88slot bonus garansi kekalahanslot mpo4dwso slottaruhan bola onlinetoto slotslot gacor gampang menangslot cuanwin138slot bigbos4dslot deposit danaslot bocoran adminslot asia777slot 1xbetslot macanasia88slot atlasbet88slot rtp gacorslot bri4dslot asia999slot pastijpslot asiabet88slot bet365
https://www.facebook.com/groups/1261233668128430/permalink/1372966520288477/https://www.facebook.com/groups/1504812186548231/permalink/2103478523348258/https://phscoesj.inhttps://smkmuhipurwodadi.sch.idhttps://afmplastik.com.trhttps://adghidrolik.comhttps://tecmopumps.comhttps://alimsofrasi.comhttps://kontartiterazibaskul.comhttps://nigdemuzikkulturu.comhttps://kabirmsss.comhttps://tagoreenglishschool.inhttps://jagbschool.comhttps://dayspringuniversity.comhttps://jivantu.comhttps://metotomotiv.com.trhttps://kongel.comhttps://urcuhotel.comhttps://basabbahuthogaya.inhttps://airlinesbooking.nethttps://e-pdys.comhttps://konyapromosyon.bizhttps://konyaustam.comhttps://banktulungagung.co.idhttps://adizayn.com.trhttps://stikeswirahusada.ac.idhttps://pallavaagroup.comhttps://brightcap.co.zahttps://mustafainan.com.trhttps://mehmetinan.nethttps://ueas.edu.pkhttps://vlbjcas.ac.inhttps://pn-balikpapan.go.idhttps://ppsuika.ac.idhttps://safahac.comhttps://itg.ac.idhttps://stimaimmi.ac.idhttps://kobijet.com.trhttps://klmtasarim.comhttps://msartraders.comhttps://mehmetinan.comhttps://heptarise.com
https://unogoal.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-togel.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-taiwan.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-sgp.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-sdy.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-macau.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-jepang.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-hk.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-china.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://toto-cambodia.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://sv388.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://spbo.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot88.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot777.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot77.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot303.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot-zeus.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot-vietnam.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot-wso.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://slot-toto.masbahrululumkepohbaru.sch.id/
http://slot-mania.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-malaysia.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-nolimit.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-luar-negeri.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-kamboja.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-jp.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-jepang.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-hongkong.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-hoki.smkn2pacitan.sch.id/https://slot-habanero.smkn2pacitan.sch.id/https://akun-pro-vietnam.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-thailand.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-taiwan.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-singapore.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-rusia.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-myanmar.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-malaysia.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-kamboja.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-jepang.masbahrululumkepohbaru.sch.id/https://akun-pro-hongkong.masbahrululumkepohbaru.sch.id/
https://slot-mania.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-malaysia.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-nolimit.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-luar-negeri.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-kamboja.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-jp.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-jepang.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-hongkong.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-hoki.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-habanero.masmiftahulmidad.sch.id/https://ws168.masmiftahulmidad.sch.id/https://twilight-princess.masmiftahulmidad.sch.id/https://sugar-rush.masmiftahulmidad.sch.id/https://koi-gate.masmiftahulmidad.sch.id/https://jdb.masmiftahulmidad.sch.id/https://digmaan.masmiftahulmidad.sch.id/https://bonanza-gold.masmiftahulmidad.sch.id/https://big-bass.masmiftahulmidad.sch.id/https://aztec-gems.masmiftahulmidad.sch.id/https://5-lions.masmiftahulmidad.sch.id/
https://slot-thailand.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-taiwan.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-singapore.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-rusia.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-receh.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-pulsa.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-pragmatic.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-pg-soft.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-myanmar.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-maxwin.masmiftahulmidad.sch.id/https://sv388.masmiftahulmidad.sch.id/https://spbo.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot88.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot777.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot77.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot303.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-zeus.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-vietnam.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-wso.masmiftahulmidad.sch.id/https://slot-toto.masmiftahulmidad.sch.id/
https://stikestulungagung.ac.idhttps://konaweutarakab.go.idhttps://dgkmc.edu.pkhttps://sekolahsuryabangsa.sch.idhttps://elbs.com.myhttps://sai.or.idhttps://pta-bandung.go.idhttps://eatnstays.comhttps://smechannels.comhttps://korunet.com.trhttps://pecassuzuki.com.brhttps://apamening.co.idhttps://velburgauto.comhttps://emreciris.comhttps://kolemenogluder.comhttps://itkonnect.inhttps://vetgen.com.trhttps://atasuithotel.comhttps://ramakrishna.co.inhttps://adamakambalaj.com.trhttps://ucretsizfirmareklami.name.trhttps://karamanfirmaeklesiteekle.name.trhttps://tech-mall.grhttps://ucretsizfirmaekle.name.trhttps://konyafirmaeklesiteekle.name.trhttps://otocikmayedekparca.name.trhttps://konyabaskulkantar.comhttps://mazzioni.comhttps://sira.inhttps://ozkillikvincgaleri.com.trhttps://ugursutesisat.comhttps://mutfakavm.com.trhttps://adanamehterbandoorkestratarsus.name.trhttps://myicare.inhttps://smaymik2.sch.idhttps://konyafatihmakina.comhttps://amipalopo.ac.idhttps://kocinoks.comhttps://kehribarkolyebileklik.comhttps://mamodernalazhary.sch.idhttps://micsys.in
https://aceinternational.edu.inhttps://prgmea.orghttps://colegioalmamater.edu.mxhttps://alqalam.edu.pkhttps://absolutenewyork.co.idhttps://sdntunjungsari1kalasan.sch.idhttps://adslab.co.idhttps://bursasancak.com.trhttps://ptecmokama.inhttps://smpn17kotabekasi.sch.idhttps://vibrasindo.co.idhttps://smkada.sch.idhttps://iahs.edu.pkhttps://smkn3sibolga.sch.idhttps://standard.co.idhttps://flickmagazine.nethttps://asapharma.co.idhttps://bca.edu.pkhttps://rs-hga.co.idhttps://smknegeri1liwa.sch.idhttps://cbtis259.edu.mxhttps://smpalfurqanjember.sch.idhttps://ibi-k57.ac.idhttps://ftii.idhttps://siamhomesource.comhttps://scaffoldingsoman.comhttps://sttjki.ac.idhttps://klmtasarim.comhttps://lppm-unasman.ac.idhttps://msartraders.comhttps://bintangjuara.sch.idhttps://pondokmodernselamatkendal.ponpes.idhttps://nddb.gov.nphttps://stiesnu-bengkulu.ac.idhttps://rajaampatkab.go.idhttps://sman1tambakboyo.sch.idhttps://pa-blitar.go.idhttps://pn-lubuklinggau.go.idhttps://sintas.or.idhttps://greenlam.co.inhttps://bursatv.com.tr
https://indolatex.co.idhttps://nelayanportal.comhttps://jac-indonesia.comhttps://gemilangutamaperdana.comhttps://championagency.co.idhttps://hidupproduktif.comhttps://tkkemalabhayangkari21.comhttps://nhc.co.idhttps://dapk.co.idhttps://kujangsakti.comhttps://elitecom.co.idhttps://mesinbahagiajaya.comhttps://jogjaku.co.idhttps://gunarto.orghttps://naturalvaherba.co.idhttps://mdepc.gov.eghttps://vlbjcas.ac.inhttps://secundaria9rg.edu.arhttps://kemenag-lumajang.comhttps://sbson.edu.pkhttps://paroki-sragen.or.idhttps://jamkridakalsel.co.idhttps://wihagaweb.comhttps://kepalapening.comhttps://johnmartono.comhttps://pasundanmedia.comhttps://labindo.co.idhttps://paliatifsurabaya.comhttps://gbrcr.gov.bdhttps://safahac.comhttps://daikinproshop.co.idhttps://sdkstaloysiussby.sch.idhttps://globalpetroline.comhttps://isps.com.pk
https://bingkaiindonesia.comhttps://centralkoolkas.comhttps://dsa-consult.co.idhttps://arunaya.comhttps://coolhardware.co.idhttps://asuransimobilku.comhttps://mayaksamugimulia.comhttps://gasindustri.co.idhttps://mtsn5cianjur.sch.idhttps://rimbautama.comhttps://smkn51jakarta.sch.idhttps://partyrentalscript.comhttps://recentenews.comhttps://smkn4cilegon.sch.idhttps://mtsn3majalengka.sch.idhttps://solusindokomputama.co.idhttps://gyas.co.idhttps://trentino.edu.pehttps://rpir.gov.bdhttps://unmuhkupang.ac.idhttps://cakramedika.co.idhttps://irisanalytical.comhttps://esmac.edu.brhttps://man3tasikmalaya.sch.idhttps://sditbinamadina.sch.idhttps://dutakurirborneo.co.idhttps://smpn1maospati.sch.idhttps://gasdepo.co.idhttps://bprhaneda.co.idhttps://min1sleman.sch.idhttps://gfu.edu.nghttps://chromadent.comhttps://sambataruma.sch.idhttps://cetprosantarosa.edu.pehttps://caganmakina.comhttps://pa-pati.go.idhttps://smkn2bdl.sch.idhttps://indahkarya.co.idhttps://paapam.comhttps://akbara.ac.idhttps://pinhigh-golf.com
https://atrocip-banjarmasin.ac.id/https://gfu.edu.ng/https://masmiftahulfalah.sch.idhttps://apamening.co.idhttps://ranggas.desa.idhttps://la-derra.co.idhttps://greenfielduniversity.edu.nghttps://balikpapantv.co.idhttps://man1sumbawabarat.sch.idhttps://ikps.co.idhttps://iesppclam.edu.pehttps://smaymik2.sch.idhttps://smktridharma2.sch.idhttps://akparindo.ac.idhttps://smkmuhipurwodadi.sch.idhttps://rscjindonesia.or.idhttps://smk45sby.sch.idhttps://sukamulya.desa.idhttps://tagoreenglishschool.inhttps://cubetangasi.co.idhttps://manpematangsiantar.sch.idhttps://rschuman-europeanschool.edu.gehttps://sdit-athooriq.sch.idhttps://eaea.gov.eghttps://sadarsehat.orghttps://wahesa.com
>https://dpubinmarcipka.jatengprov.go.id/webgis/situs-gacor/https://apoteker.ulm.ac.id/__oldxx/https://is.unikom.ac.id/.well-known/Spbohttps://atox.in/https://cpp.trenggalekkab.go.id/files/sbo/https://humas.konaweutarakab.go.id/libraries/maxwin/https://sbobet88.stikes-ghs.ac.id/https://viral4d.stikes-ghs.ac.id/https://slot-thailand-777.stikes-ghs.ac.id/https://slot-deposit-5000.stikes-ghs.ac.id/https://playstar.stikes-ghs.ac.id/https://omo777.stikes-ghs.ac.id/https://situs4d.stikes-ghs.ac.id/https://gacor4d.stikes-ghs.ac.id/https://omo777-slot.stikes-ghs.ac.id/
https://slot-idn.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-depo-10k.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://zeus-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://toto-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://pulsa-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://demo-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://dana-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://bonus-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-mpo.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-nexus.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://gacor-4d.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://infini-88.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://sbobet-88.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-jepang.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-kamboja.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-malaysia.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-rusia.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-thailand.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-77.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://sv388-sabung-ayam.repo-fikom.moestopo.ac.id/
http://asia88.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://idn-poker.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://joker123.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://judi-bola.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://mahjong-ways.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://rtp-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot303.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://asia4d.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot777.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://sv388.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot-bonus.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-demo.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-depo-10k.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-depo-25k.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-garansi-kekalahan.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-hoki.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-maxwin.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-pulsa.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot-receh.kesehatan.tapselkab.go.id/
https://akun-pro-hongkong.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-kamboja.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-malaysia.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-myanmar.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-rusia.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-singapore.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-thailand.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-jepang.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-taiwan.kesehatan.tapselkab.go.id/https://akun-pro-vietnam.kesehatan.tapselkab.go.id/http://slot-25k.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-bonus.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-dana.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-demo.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-garansi-kekalahan.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-hoki.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-maxwin.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-pulsa.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-receh.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://slot-10k.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://agen88.amikmahaputra.ac.id/https://bandar-togel.amikmahaputra.ac.id/https://bocoran-admin-bagus.amikmahaputra.ac.id/https://bocoran-admin-dika.amikmahaputra.ac.id/https://bocoran-admin-jarwo.amikmahaputra.ac.id/https://bocoran-admin-riki.amikmahaputra.ac.id/https://demo-pg.amikmahaputra.ac.id/https://idn-poker.amikmahaputra.ac.id/https://joker123.amikmahaputra.ac.id/https://judi-bola.amikmahaputra.ac.id/
https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-10k/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-25k/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-garansi-kekalahan/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-kamboja/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-maxwin/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-pulsa/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-thailand/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-demo/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-dana/https://makassar.imigrasi.go.id/perdim/slot-bonus/https://asia4d.kesehatan.tapselkab.go.id/https://bet88.kesehatan.tapselkab.go.id/https://idn-slot.kesehatan.tapselkab.go.id/https://infini88.kesehatan.tapselkab.go.id/https://mpo-slot.kesehatan.tapselkab.go.id/https://nexus-slot.kesehatan.tapselkab.go.id/https://pay4d.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot303.kesehatan.tapselkab.go.id/https://slot77.kesehatan.tapselkab.go.id/https://sv388.kesehatan.tapselkab.go.id/https://agen88.kesehatan.tapselkab.go.id/https://asia88.kesehatan.tapselkab.go.id/https://bocoran-admin-bagus.kesehatan.tapselkab.go.id/https://bocoran-admin-dika.kesehatan.tapselkab.go.id/https://bocoran-admin-jarwo.kesehatan.tapselkab.go.id/https://bocoran-admin-riki.kesehatan.tapselkab.go.id/
https://akun-pro-kamboja.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-malaysia.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://akun-pro-myanmar.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-rusia.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-singapore.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-taiwan.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-thailand.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://akun-pro-vietnam.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-jepang.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://akun-pro-hongkong.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://anti-rungkad.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://bet88.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://gacor4d.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://idn-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://infini88.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://mpo-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://nexus-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://pay4d.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://sbobet88.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://slot77.repo-fikom.moestopo.ac.id/
https://slot-receh.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-receh/https://slot-pulsa.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-depo-pulsa/https://slot-maxwin.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-maxwin/https://slot-hoki.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-hoki/https://slot-garansi-kekalahan.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-garansi-kekalahan/https://slot-depo-25k.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-25k/https://slot-depo-10k.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-10k/https://slot-demo.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-demo/https://slot-dana.journal.poltekanika.ac.id/products/slot-depo-dana/https://slot-bonus.journal.poltekanika.ac.id/products/bonus-new-member/https://nexus-slot.journal.poltekanika.ac.id/products/nexus-slot/https://pay4d.journal.poltekanika.ac.id/products/pay4d/https://sbobet88.journal.poltekanika.ac.id/products/sbobet/https://slot77.journal.poltekanika.ac.id/products/slot77/https://mpo-slot.journal.poltekanika.ac.id/products/mpo-slot/https://infini88.journal.poltekanika.ac.id/products/infini88/https://idn-slot.journal.poltekanika.ac.id/products/idn-slot/https://gacor4d.journal.poltekanika.ac.id/products/gacor4d/https://bet88.journal.poltekanika.ac.id/products/bet88/https://asia4d.journal.poltekanika.ac.id/products/asia4d/
https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-zeus/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-10k/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-25k/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-garansi-kekalahan/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-hoki/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-maxwin/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-pulsa/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-receh/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-toto/https://www.angkolabarat.tapselkab.go.id/products/slot-demo/>
https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/asia4d/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/bet88/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/idn-slot/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/mpo-slot/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/nexus-slot/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/pay4d/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/sbobet88/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/slot77/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/slot88/https://www.jurnal.poltekanika.ac.id/products/sv388/
slot demo 5 lionsslot demo aztec gemsslot demo big bassslot demo bonanza goldslot demo digmaanslot demo jdbslot demo koi gateslot demo sugar rushslot demo twilight princesssabung ayam ws168slot gates of olympusslot gates of gatot kacaslot pulsa indosatslot demo luckyslot demo mahjong waysslot demo starlight princessslot demo sweet bonanzaslot pulsa telkomselslot pulsa trislot pulsa xl
slot demo advantplayslot agen88slot demo cq9joker gamingslot demo live22slot demo microgamingslot demo nolimit cityslot demo playstarslot demo reel kingdomslot demo spadegamingslot bonus scatter biruslot bonus scatter biru diamondslot bonus scatter hijauslot bonus scatter hijau emasslot bonus scatter hitamslot bonus scatter hitam emasslot bonus scatter hitam hijauslot bonus scatter hitam pinkslot bonus scatter pinkslot bonus scatter pink hitam
slot pulsa all operatorslot pulsa axisbuku mimpi togelprediksi jitu togeljudi qq onlineshio togel onlinetoto togel indonesiatoto togel klslot bonus scatter hitam kuningslot bonus scatter ungu putihslot depo 10k bonus 10kslot depo 25k bonus 25kslot depo 50k bonus 50kslot depo 100k bonus 100kslot freebet 10kslot freebet 25kslot freebet 50kslot freebet 100kslot pasti cuanslot pasti jp
daftar baccarat onlinelive casino onlinecheat slotjudi bola cmd368togel online nex4dslot pragmatic virtualsaba judi bolasportbook sbobet virtualslot demo spacemanjudi bola wbetnonton bola 90bolalivescore aiscorenonton bola bgibolanonton bola bola009nonton bola bolasiarlivescore flashscorelivescore hasilskornonton bola live bola malam inistreaming nobar bolanonton bola nobartv
syair cambodiasyair chinasyair hksyair jakartasyair japansyair koreasyair macausyair sdysyair sgpsyair taiwandaftar ab casinodaftar ag casinodaftar evo casinodaftar ion casinodaftar mglive casinodaftar pgs casinodaftar pp casinodaftar sa casinodaftar sbo casinodaftar sexy casino
slot asia4dslot gratis freebetslot gacor4dslot idnslot infini88slot ladangtotoslot mposlot nexusslot pay4dslot77 gacorslot akun gacorslot akun vipslot anti rungkadjudi bola bet88judi taruhan bolalivescore nowgoalmix parlay bolajudi bola sbobet88livescore spbolivescore unogoal
slot server hongkongslot server jepangslot server kambojaslot server malaysiaslot server myanmarslot server rusiaslot server singaporeslot server taiwanslot server thailandslot server vietnambonus new member 100slot deposit danaslot akun demoslot deposit 10kslot deposit 25kslot gacor hari inislot deposit pulsaslot server kambojaslot server thailandslot88 gacor
slot server asiaslot demo habaneroslot super hokislot jp maxwinslot mania gacorslot maxwin gacorslot demo pg softslot gacorpragmaticslot modal recehslot rtp gacorslot asia88slot gampang menang hari inislot garansi kekalahan 100slot demo mahjong waysslot303 gacorslot777 gacorsv388 sabung ayamslot totoslot wsoslot zeus
daftar bandar togeltogel cambodiatogel chinatogel hktogel jepangtogel macautogel sdytogel sgptogel taiwantogel totobocoran admin pola gacoridn playaplikasi pkv gamesdaftar poker onlineprediksi mix parlayraja slot gacorslot server jepangslot server luar negerislot server malaysiaslot server rusia
slot demo fa chaislot demo jilidaftar lg88 casinodaftar gd88 casinodaftar m88 sportsslot demo red tigerslot demo top trend gamingjudi we1 pokerjudi ebet casinojudi adu sakongslot dewa138slot dewa4dslot dewahokislot dewaslot88slot dewatotoslot indoslotslot indowinslot raja303slot raja4dslot raja88
slot ada777slot aha4dslot asiabet88slot asia777slot asia999slot bet365slot bet77slot bigbos4dslot bp77slot bri4dslot asia4dslot saldo freebetslot gacor4didn slotslot nfini88slot ladangtotompo slotnexus slotslot pay4dslot77 online
akun pro hongkongakun pro jepangakun pro kambojaakun pro malaysiaakun pro myanmarakun pro rusiaakun pro singaporeakun pro taiwanakun pro thailandakun pro vietnamslot bank bcaslot bank bnislot bank brislot bank danamonslot deposit gopayslot deposit linkajaslot bank mandirislot bank permataslot deposit qrisslot deposit ovo
slot asia4dslot saldo gratisslot gacor4dslot idnslot infini88slot ladangtotoslot mposlot nexusslot pay4ddaftar slot77slot akun gacorslot akun vipslot anti rungkadjudi bola bet88judi taruhan bolalivescore nowgoalmix parlay bolajudi bola sbobet88livescore spbolivescore unogoalslot hongkongslot jepangslot kambojaslot malaysiaslot myanmarslot rusiaslot singaporeslot taiwanslot thailandslot vietnam
slot bonus new memberslot deposit dana tanpa potonganslot akun demoslot deposit 10k tanpa potonganslot deposit 25k tanpa potonganslot gacor maxwinslot deposit pulsa tanpa potonganslot server kambojaslot server thailandslot88 gacorslot server asiaslot demo habaneroslot hoki gacorslot jp maxwinslot mania gacorslot maxwin hari inislot demo pg softslot demo pragmaticslot modal recehslot rtp gacortogel cambodiatogel chinatogel hktogel jakartatogel japantogel koreatogel macautogel sdytogel sgptogel taiwan
bandar togel onlinetogel cambodiatogel chinatogel hktogel jepangtogel macautogel sdytogel sgptogel taiwantogel toto onlineslot bocoran adminidn playdownload apk pkvdaftar poker onlinebocoran mix parlayraja slot gacorslot server jepangslot server luar negerislot server malaysiaslot server rusiaslot deposit bca tanpa potonganslot deposit bni tanpa potonganslot deposit bri tanpa potonganslot deposit danamon tanpa potonganslot deposit gopay tanpa potonganslot deposit linkaja tanpa potonganslot deposit mandiri tanpa potonganslot deposit permata tanpa potonganslot deposit qris tanpa potonganslot deposit ovo tanpa potongan
slot demo advantplayslot agen88slot demo cq9slot demo joker gamingslot demo live22slot demo microgamingslot demo nolimit cityslot demo playstarslot demo reel kingdomslot demo spadegamingslot demo gates of olympusslot demo gates of gatot kacaslot pulsa indosatslot demo lucky nekoslot demo mahjongslot demo starlight princessslot demo sweet bonanzaslot pulsa telkomselslot pulsa trislot pulsa xlslot demo 5 lionsslot demo aztec gemsslot demo big bassslot demo bonanza goldslot demo digmaanslot demo fa caislot demo koi gateslot demo sugar rushslot demo twilight princesssabung ayam ws168
mahjong waysslot server luar negericheat slotslot 777toto slotslot gacor thailandsaldo freebet gratisslot mpo
slot asia4dslot freebetslot gacor4dslot idnslot infini88slot ladang toto 2slot mposlot nexusslot pay4dslot77 gacorslot bonus new memberslot danaslot demoslot depo 10kslot depo 25kslot gacorslot pulsaslot kambojaslot thailandslot88 gacorslot server hongkongslot server jepangslot server kambojaslot server malaysiaslot server myanmarslot server rusiaslot server singaporeslot server taiwanslot server thailandslot server vietnam
slot akun gacorslot akun vipslot anti rungkadjudi bola bet88judi taruhan bolanowgoalparlay mix bolajudi bola sbobet88spbounogoalslot dewahokislot dewaslot88slot dewatotoslot dewa138slot dewa4dslot indoslotslot indowinslot raja303slot raja4dslot raja88slot server asiaslot demo habaneroslot super hokislot jp maxwinslot mania gacorslot maxwin gacorslot demo pg softslot demo pragmatic playslot modal recehslot rtp gacor
bocoran admin pola gacoridn playdownload aplikasi pkv gamespermainan poker onlineprediksi mix parlayraja slot gacorslot sever jepangslot sever luar negerislot sever malaysiaslot sever rusiaslot asia88slot gampang menang hari inislot garansi kekalahan 100slot demo mahjong waysslot303 gacorslot777 gacorsabung ayam onlinetoto slotwso slotzeus slotbandar togel onlinetogel cambodiatogel chinatogel hktogel jepangtogel macautogel sdytogel sgptogel taiwantogel toto
slot demo advantplayslot agen88slot demo cq9slot demo joker123slot demo live22slot demo microgamingslot demo nolimit cityslot demo playstarslot demo reel kingdomslot demo spadegamingslot demo gates of olympusslot demo gatot kacaslot pulsa indosatslot demo lucky nekoslot demo mahjongslot demo starlight princessslot demo sweet bonanzaslot pulsa telkomselslot pulsa trislot pulsa xlslot demo 5 lionsslot demo aztec gemsslot demo big bassslot demo bonanza goldslot demo digmaanslot demo fa caislot demo koi gateslot demo sugar rushslot demo twilight princesssabung ayamws168
slot scatter biruslot scatter biru diamondslot scatter hijauslot scatter hijau emasslot scatter hitamslot scatter hitam emasslot scatter hitam hijauslot scatter hitam pinkslot scatter pinkslot scatter pink hitamslot pulsa all operatorslot pulsa axisangka jitu buku mimpiprediksi togel angka jitu situs qq onlineslot scatter hitam kuningslot scatter ungu putihangka jitu shio togeltogel indonesiatogel filipinadepo 10k bonus 10kdepo 25k bonus 25kdepo 50k bonus 50kdepo 100k bonus 100kslot bonus freebet 10kslot bonus freebet 25kslot bonus freebet 50kslot bonus freebet 100kslot pasticuanslot pastijp
agen baccarat onlineagen casino onlinecheat slotjudi bola cmd368togel online nex4dslot pragmatic virtualjudi bola saba bolasportbook sbobet virtualslot demo spacemanjudi bola wbetnonton streaming 90bolalivescore aiscorenonton streaming bgibolanonton streaming bola009nonton streaming bolasiarlivescore flashscorelivescore hasilskornonton streaming live bola malam ininonton streaming nobar bolanonton streaming nobartvtogel cambodiatogel chinatogel hktogel jakartatogel japantogel koreatogel macautogel sdytogel sgptogel taiwan
situs ab casinositus ag casinositus evo casinositus ion casinositus mglive casinositus pgs casinositus pp casinositus sa casinositus sbo casinositus sexy casinobandar adu sakongbandar capsa onlinebandar ebet casinobandar gd88 casinobandar lg88 casinobandar m88 sportsbandar we1 pokerslot atlasbet88slot cuanwin138slot macanasia88slot ada777slot aha4dslot asiabet88slot asia777slot asia999slot bet365slot bet77slot bigbos4dslot bp77slot bri4d
slot 188betslot dragon77slot fun88slot olo4dslot situs4dslot sky777slot star777slot tambang88slot we88slot deposit bcaslot deposit bnislot deposit brislot deposit danamonslot deposit gopayslot deposit linkajaslot deposit mandirislot deposit permataslot deposit qrisslot deposit ovoslot boss88slot gacor303slot hoki303slot jp88slot megawinslot mpo4dslot mpo99
https://dlh.probolinggokab.go.id/assets/indonesia/https://slotgacor.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slotdemo.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot88.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot-thailand.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot-pulsa.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot-kamboja.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot-depo-25k.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot-depo-10k.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot-dana.bkpsdm.munabarat.go.id/https://bonus-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://sv388.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot77.bkpsdm.munabarat.go.id/https://sbobet88.bkpsdm.munabarat.go.id/https://pay4d.bkpsdm.munabarat.go.id/https://nexus-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://mpo-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://infini88.bkpsdm.munabarat.go.id/https://idn-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://gacor4d.bkpsdm.munabarat.go.id/https://bet88.bkpsdm.munabarat.go.id/
https://wso-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot777.bkpsdm.munabarat.go.id/https://slot303.bkpsdm.munabarat.go.id/https://rtp-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://gampang-menang.bkpsdm.munabarat.go.id/https://bocoran-admin-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://asia4d.bkpsdm.munabarat.go.id/https://anti-rungkad.bkpsdm.munabarat.go.id/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/slot-thailand/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/slot-maxwin/https://zeus-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/slot-kamboja/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/slot-jepang/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/slot-bonus/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/slot-10k/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/mpo-slot/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/idn-slot/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/anti-rungkad/https://www.ppid.grobogan.go.id/shop/akun-vip/
https://toto-togel.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-taiwan.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-sgp.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-sdy.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-macau.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-jepang.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-hk.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-china.bkpsdm.munabarat.go.id/https://toto-cambodia.bkpsdm.munabarat.go.id/https://situs-togel.bkpsdm.munabarat.go.id/https://receh-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://pragmatic-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://pg-soft-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://maxwin-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://mania-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://jp-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://hoki-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://habanero-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/https://garansi-kekalahan.bkpsdm.munabarat.go.id/https://asia-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/
https://wild-west.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://spaceman.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://princess.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://olympus.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://mahjong.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://koi.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://joker.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://gatotkaca.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://bonanza.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://aztec.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://spadegaming.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://rtp.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://raja-slot.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://pragmatic.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://pg-soft.repo-fikom.moestopo.ac.id/https://microgaming.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://ladangtoto.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://garansi-kekalahan.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://depo-20-bonus-20.repo-fikom.moestopo.ac.id/http://depo-10-bonus-10.repo-fikom.moestopo.ac.id/
https://akun-pro-vietnam.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-thailand.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-taiwan.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-singapore.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-rusia.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-myanmar.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-malaysia.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-kamboja.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-jepang.bkpsdm.munabarat.go.id/https://akun-pro-hongkong.bkpsdm.munabarat.go.id/http://slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://slot-rusia.bkpsdm.munabarat.go.id/http://slot-malaysia.bkpsdm.munabarat.go.id/http://slot-luar-negeri.bkpsdm.munabarat.go.id/http://slot-jepang.bkpsdm.munabarat.go.id/http://raja-slot.bkpsdm.munabarat.go.id/http://pkv-games.bkpsdm.munabarat.go.id/http://judi-bola.bkpsdm.munabarat.go.id/http://idn-poker.bkpsdm.munabarat.go.id/http://demo.bkpsdm.munabarat.go.id/
https://akun-pro-hongkong.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-jepang.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-kamboja.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-malaysia.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-myanmar.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-rusia.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-singapore.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://akun-pro-taiwan.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://sbobet88.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://joker123.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://bet88.akademik.fpik.undip.ac.id/https://gacor4d.akademik.fpik.undip.ac.id/https://idn-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://infini88.akademik.fpik.undip.ac.id/https://mpo-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://nexus-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://pay4d.akademik.fpik.undip.ac.id/https://sbobet88.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot77.akademik.fpik.undip.ac.id/https://sv388.akademik.fpik.undip.ac.id/https://bonus-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot-10k.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot-25k.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot-dana.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot-kamboja.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot-pulsa.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot-thailand.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot88.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slotdemo.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slotgacor.akademik.fpik.undip.ac.id/
https://zeus-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://wso-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot777.akademik.fpik.undip.ac.id/https://slot303.akademik.fpik.undip.ac.id/https://garansi-kekalahan.akademik.fpik.undip.ac.id/https://gampang-menang.akademik.fpik.undip.ac.id/https://bocoran-admin-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://asia4d.akademik.fpik.undip.ac.id/https://anti-rungkad.akademik.fpik.undip.ac.id/https://rtp-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://receh-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://pragmatic-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://pg-soft-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://maxwin-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://mania-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://jp-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://hoki-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://habanero-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/https://asia-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/
https://situs-togel.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-cambodia.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-china.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-hk.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-jepang.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-macau.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-sdy.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-sgp.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-taiwan.akademik.fpik.undip.ac.id/https://toto-togel.akademik.fpik.undip.ac.id/http://demo.akademik.fpik.undip.ac.id/http://idn-poker.akademik.fpik.undip.ac.id/http://judi-bola.akademik.fpik.undip.ac.id/http://pkv-games.akademik.fpik.undip.ac.id/http://raja-slot.akademik.fpik.undip.ac.id/http://slot-jepang.akademik.fpik.undip.ac.id/http://slot-rusia.akademik.fpik.undip.ac.id/http://slot.akademik.fpik.undip.ac.id/http://slot-malaysia.akademik.fpik.undip.ac.id/http://slot-luar-negeri.akademik.fpik.undip.ac.id/
http://akun-pro-hongkong.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-jepang.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-kamboja.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-malaysia.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-myanmar.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-rusia.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-singapore.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-taiwan.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-thailand.akademik.fpik.undip.ac.id/http://akun-pro-vietnam.akademik.fpik.undip.ac.id/https://sv388.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-cambodia.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-china.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-hk.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-jepang.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-macau.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-sdy.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-sgp.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-taiwan.yapenhasboediluhur.sch.idhttps://toto-togel.yapenhasboediluhur.sch.id
akun pro taiwan/akun pro thailand/akun pro singapore/akun pro rusia/akun pro myanmar/akun pro malaysia/akun pro kamboja/akun pro jepang/akun pro hongkong/viral4d/unogoal/spbo/nowgoal/ladangtoto/judi bola/asia4d/anti rungkad/akun vip/akun pro vietnam/akun gacor/sv388/slot77/sbobet88/pay4d/nexus/mpo/infini88/idn/gacor4d/bet88/
bonus new memberslot danaslot demoslot 10kslot 25kslot gacorslot pulsaslot server kambojaslot server thailandslot88slot asiaslot habaneroslot hokislot jpslot maniaslot maxwinslot pgsoftslot pragmaticslot recehrtp slot
https://dewa4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://dewa138.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://dewahoki.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://dewaslot88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://dewatoto.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://indoslot.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://indowin.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://raja4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://raja88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://raja303.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://ada777.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://aha4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://asia99.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://asia777.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://asiabet88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bet77.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bet365.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bigbos4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bp77.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bri4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bet188.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://boss88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://gacor303.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://hoki303.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://jp88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://megawin.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://mpo4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://mpo99.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://olo4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://slot888.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://dragon77.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://fun88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://situs4d.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://sky777.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://dafabet.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://buku-mimpi.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://prediksi-togel.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://shio-togel.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://toto-indonesia.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://toto-kl.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bwin.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://1xbet.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://1win.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://betway.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://skybet.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://star777.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://tambang88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://we88.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://vegas138.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://188bet.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://90bola.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://aiscore.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bgibola.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bola009.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://bolasiar.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://flashscore.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://goaloo.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://hasilskor.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://live-bola-malam-ini.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://nobartv.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-cambodia.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-china.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-hk.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-jakarta.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-japan.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-korea.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-macau.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-sdy.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-sgp.langsatmanis.tabalongkab.go.idhttps://paito-taiwan.langsatmanis.tabalongkab.go.id
https://dewa4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://dewa138.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://dewahoki.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://dewaslot88.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://dewatoto.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://indoslot.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://indowin.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://raja4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://raja88.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://raja303.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://ada777.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://aha4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://asia999.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://asia777.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://asiabet88.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://bet77.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://bet365.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://bigbos4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://bp77.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://bri4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://bet188.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://boss88.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://gacor303.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://hoki303.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://jp88.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://megawin.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://mpo4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://mpo99.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://olo4d.kesehatan.ppid.grobogan.go.idhttps://slot888.kesehatan.ppid.grobogan.go.id
https://kampuspinbuk.or.id/content/index.phphttps://kesan.or.id/content/index.phphttps://www.pustaka.or.id/content/index.phphttps://web.daunbiru.co.id/index.phphttps://www.cakrawalanews.co.id/index.phphttps://www.dabindonesia.co.id/index.phphttps://www.damarindomandiri.co.id/index.phphttps://www.dr3d.co.id/index.phphttps://www.dss.co.id/index.phphttps://www.dssa.co.id/index.phphttps://www.ecopestcontrol.co.id/index.phphttps://www.educate.co.id/index.phphttps://www.elshinta.co.id/index.php
https://akun-pro-hongkong.redhouseseafood.com/https://akun-pro-jepang.redhouseseafood.com/https://akun-pro-kamboja.redhouseseafood.com/https://akun-pro-malaysia.redhouseseafood.com/https://akun-pro-myanmar.redhouseseafood.com/https://akun-pro-rusia.redhouseseafood.com/https://akun-pro-singapore.redhouseseafood.com/https://akun-pro-taiwan.redhouseseafood.com/https://akun-pro-thailand.redhouseseafood.com/https://akun-pro-vietnam.redhouseseafood.com/https://akun-gacor.wilsontenniscamps.com/https://akun-vip.wilsontenniscamps.com/https://anti-rungkad.wilsontenniscamps.com/https://asia4d.wilsontenniscamps.com/https://freebet.wilsontenniscamps.com/https://judi-bola.wilsontenniscamps.com/https://ladangtoto.wilsontenniscamps.com/https://nowgoal.wilsontenniscamps.com/https://spbo.wilsontenniscamps.com/https://unogoal.wilsontenniscamps.com/https://bet88.gpatindia.com/https://gacor4d.gpatindia.com/https://idn.gpatindia.com/https://infini88.gpatindia.com/https://mpo.gpatindia.com/https://nexus.gpatindia.com/https://pay4d.gpatindia.com/https://sbobet88.gpatindia.com/https://slot77.gpatindia.com/https://sv388.gpatindia.com/https://web.studioprosound.com/index.phphttps://web.studiomoara.com/index.phphttps://web.sudutpayakumbuh.com/index.phphttps://web.sudobrew.com/index.phphttps://web.sumberlas.com/index.phphttps://web.spiritsevent.com/index.phphttps://web.spinartikel.com/index.phphttps://web.stirmobiljogja.com/index.phphttps://web.silvertranstravel.com/index.phphttps://web.sarananikoteknik.com/index.phphttps://web.saranalifting.com/index.phphttps://web.santisuhermina.com/index.phphttps://web.sayurgeh.com/index.phphttps://web.sedayu.com/index.php
https://web.akjaindonesia.com/index.phphttps://web.aksaragama.com/index.phphttps://web.alfalahaqiqahjakarta.com/index.phphttps://web.alfatahcileungsi.com/index.phphttps://web.amasaritours.com/index.phphttps://web.amatiterus.com/index.phphttps://web.amrosterjogja.com/index.phphttps://web.amurya.com/index.phphttps://web.angklungudjo.com/index.phphttps://web.anisae.com/index.phphttps://web.ans-station.com/index.phphttps://web.appngaji.com/index.phphttps://web.ardon8art.com/index.phphttps://web.arfaizkosmetik.com/index.phphttps://web.arifsetiawan.com/index.phphttps://web.spamassagetherapist.com/index.phphttps://web.southhillscollege.com/index.phphttps://web.solusismart.com/index.phphttps://web.solugram.com/index.phphttps://web.sitimustiani.com/index.phphttps://web.akademicpns.com/index.phphttps://web.ahmadbinhanbal.com/index.phphttps://web.agrotani.com/index.phphttps://web.acropolistrans.com/index.phphttps://web.aburazin.com/index.phphttps://web.abcmandiri.com/index.phphttps://web.aanwarsanusi.com/index.phphttps://web.99ninetynine.com/index.phphttps://web.20jam.com/index.phphttps://web.101mind.com/index.php
situs wbetsitus pay4dsitus asia4dsitus dewa4dsitus asia88situs ada777situs asia777situs aha4dsitus slot77situs bet88situs pay4dsitus boss88situs slot thailandsitus slot thailandsitus slot nexus
https://dewa4d.airman.co.id/https://dewa138.airman.co.id/https://dewahoki.airman.co.idhttps://dewaslot88.airman.co.id/https://dewatoto.airman.co.id/https://indoslot.airman.co.id/https://5-lions.airman.co.id/https://big-bass.airman.co.id/https://bonanza-gold.airman.co.id/https://digmaan.airman.co.id/https://jdb.airman.co.id/https://sugar-rush.airman.co.id/https://twilight-princess.airman.co.id/https://ws168.airman.co.id/https://aztec-gems.airman.co.id/https://koi-gate.airman.co.id/https://indowin.airman.co.id/https://raja88.airman.co.id/https://raja303.airman.co.id/https://raja4d.airman.co.id/https://ada777.airman.co.id/https://aha4d.airman.co.id/https://asia999.airman.co.id/https://asia777.airman.co.id/https://asiabet88.airman.co.id/https://bet77.airman.co.id/https://bet365.airman.co.id/https://bigbos4d.airman.co.id/https://bp77.airman.co.id/https://bri4d.airman.co.id/https://web.ptkd.co.id/index.phphttps://web.ptcsi.co.id/index.phphttps://web.pt-smu.co.id/index.phphttps://web.ppak.co.id/index.phphttps://web.repit.co.id/index.phphttps://web.rentalforklift.co.id/index.phphttps://web.rba.co.id/index.phphttps://web.rainusa.co.id/index.phphttps://web.saibah.co.id/index.phphttps://web.russindo.co.id/index.phphttps://web.russellhobbs.co.id/index.phphttps://web.rumahpintar.co.id/index.phphttps://web.rsumm.co.id/index.phphttps://web.rsorthopedisiagaraya.co.id/index.phphttps://web.rsmublitar.co.id/index.php
situs anti rungkadsitus akun vipsitus akun gacorsitus mahjong wayssitus spacemansitus slot88situs slot777situs sbobet88situs receh slotsitus mpo slotsitus mania slotsitus nexus slotsitus asia slotsitus wso slotsitus 188betsitus dewa4dsitus cmd368situs asia999situs asiabet88situs asia777situs bri4dsitus bet77situs infini4dsitus bp77situs hoki303situs boss88situs bet365situs bet188situs jp88situs megawinsitus slot111situs dragon77situs dafabetsitus sky777situs star777situs gacor303situs skybetsitus ada777situs betwaysitus 1winsitus bwinsitus we88situs tambang88situs 90bolasitus bgibolasitus bola009situs spbositus nobartvsitus unogoalsitus nowgoal